bezár
 

zene

2008. 07. 17.
Az LGT előtt tiszteleg a szombati MTV Icon
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A magyar rocktörténelem meghatározó együttese, az LGT legismertebb számait éneklik és játsszák el népszerű sztárok a zenekar tagjainak jelenlétében szombat este a siófoki Coke Clubban, az MTV Icon szervezésében - közölte szerdán az MTI-vel Horváth Vanda, az MTV főszerkesztője.

prae.hu

A főszerkesztő kifejtette: az MTV feladatának tekinti, hogy a mai ifjúságnak megmutassa, Magyarországon is vannak olyan korszakalkotó, divatteremtő sztárok, mint külföldön. Tekintettel az LGT nagy rajongótáborára és az ingyenes rendezvényre, teltházra számítanak a szervezők a 6 ezer férőhelyes Coke Clubban. Horváth Vanda szerint az idei balatoni nyár egyik legizgalmasabb könnyűzenei eseményének ígérkezik a csak ezen a napon látható koncert.

Az ígéretek szerint a produkciók egytől egyig tartogatnak majd meglepetéseket. A fellépők - Lovasi András, Jamie Winchester, Varga Zsuzsa, Heaven Street Seven, Kaukázus, Barabás Lőrinc Eklektric, Belmondo, Kowalsky és a Vega - megmutatják, mit tudnak kezdeni egy-egy felejthetetlen LGT-slágerrel. Az ifjú titánokon kívül Kovács Kati is tiszteleg az ikonok előtt.

A zenekarok saját képükre formálva, egyes esetekben teljesen kifordítva adják elő a mindenki által ismert dalokat.

A koncertet, valamint azt, hogy a mai ifjúság és a régi rajongók hogyan fogadják a 20-30 éves dalokat újabb értelmezésben, új hangszereléssel, az LGT tagjai - Karácsony János, Presser Gábor, Solti János és Somló Tamás -páholyból nézik majd végig.

Az "Icon" ötlete Amerikából származik, ahol az ezredforduló első éveiben elevenítették fel neves fellépők műveit a régi sztárok részvételével, új előadókkal. Az MTV Icon Balaton-partra szervezett, újdonságnak számító háromrészes koncertsorozatából az első, a Neoton Familia már nagy sikert aratott. Az utolsó koncert a Tankcsapdáról fog szólni augusztus 2-án.

- A Balaton, a Coke Club egyedi és ragyogó környezetnek bizonyul az "Icon"-rendezvényeknek. Ezeknek a koncerteknek lesz majd folytatása, de a részletek egyelőre kidolgozásra várnak - mondta Horváth Vanda.
nyomtat

További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám

Más művészeti ágakról

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés