bezár
 

színház

2011. 09. 04.
Átadták a Vidor Fesztivál színházi díjait Nyíregyházán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Thália Színház és a Nézőművészeti Kft. társulata vehette át a legjobb nagyszínpadi, illetve kamaraszínházi előadásért járó elismerést a nyíregyházi Vidor Fesztivál színházi díjkiosztó gáláján, amelyet szombaton rendeztek meg a szabolcsi megyeszékhely teátrumában.

Szkéné színház

A Dottore-díjnak nevezett elismerést a Bálint András rendezte Romantikus komédia és a Dömötör Tamás által színpadra állított A fajok eredete című előadásnak ítélte oda a Makk Károly filmrendező vezette zsűri. Életműdíjban idén Kern András részesült.

A legjobb nagyszínpadi rendezés kategóriájában a Bagossy László rendezte János király (Örkény Színház) diadalmaskodott, a kamaraszínházi rendezések közül pedig Bagó Bertalan Ovibradere emelkedett ki, amely produkciót a Pillanat Színház állította színpadra a Thália Színház támogatásával.

A Vidor Fesztiválon a kiemelkedő színészi teljesítményéért Csákányi Esztert (Dolcsaja vita-Orlai Produkciós Iroda; Paravarieté-Alka.T és Füge produkció), Takács Katalint (Erdő-Új Színház; Romantikus komédia-Thália Színház), Gáspár Sándort (Erdő-Új Színház; Frankie és Johnny-Pincesszínház), valamint Szervét Tibort (Romantikus komédia-Thália Színház) jutalmazták.

"A két legkirályabb király" Pantalone-díjában Gálffi Lászlót és Debreczeny Csabát ismerte el a zsűri a János király című darabban mutatott alakításukért, míg a "két legjobb főnök" Pulcinella-díját Csányi Sándor és Schneider Zoltán kapta meg a Radnóti Színház által bemutatott A főfőnök című darabban nyújtott teljesítményükért.

A legjobb utcaszínházi előadás díjában a Ziránó Színház Pulcinella és a halál darabja részesült, a legjobb filmvígjáték díját a Sas Tamás rendezte Szinglik Éjszakája vihette haza.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés