bezár
 

színház

2011. 09. 03.
Örkény kert – az Örkény Színház zenés évadajánlója a Madách téren
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zenés évadajánlóval, koncertekkel valamint a Nappalok és Éjszakák az Erzsébetvárosban című fotókiállítással várják a közönséget az Örkény kert elnevezésű, este tíz óráig tartó eseményen, szombaton, a VII. kerületi Madách téren.

Szkéné színház

Az Örkény István Színház és Erzsébetváros Önkormányzatának közös programját indító szombati sajtótájékoztatón Mácsai Pál beszélt a központi elhelyezkedésű kerület sokszínűségéről, a sokféle gyökerekről, különböző hagyományokról. Hangsúlyozta, hogy ez a tarkaság fontos közép-európai hellyé teszi Erzsébetvárost, számtalan feladattal. „Azzal kapcsolatban is, hogy mit őrzünk meg, mit dobunk ki” – tette hozzá.

„Ebben a döntésben az igazíthat el, ha tudjuk mi volt itt, ezért készítettük ezt a színházi-építészeti-várostörténeti tárlatot - mondta a Nappalok és Éjszakák az Erzsébetvárosban című fotókiállítást, és az Örkény Kert programsorozatát megnyitva.

Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere elmondta, örömmel fogadták az Örkény Színház ötletét, hogy a Madách téri parkoló helyére kulturális szigetet varázsoljanak, hiszen terveik között szerepel a tér közösségi térré, kertté alakítása.

Mint mondta, tervüket 2013-ra szeretnék megvalósítani, az Erzsébet-terv átfogó fejlesztési program keretein belül. A mintegy 6-7 milliárdos programban óvodák, iskolák, utak, terek megújítása, sétálóövezetek kialakítása is szerepel.

Az Örkény kert elnevezésű esemény az Erzsébet terv program első megvalósult rendezvénye, amely azért is fontos számukra, mert - a városfejlesztés, kulturális- oktatási programok mellett - a zöld beruházásokra is nagy hangsúlyt fektetnek.

A polgármester bemutatta az Erzsébet-tervhez kapcsolódó okostelefon-alkalmazást, amely az Appsters céggel közös fejlesztés. Ennek letöltésével megtalálhatók a kerületben lévő kulturális események, a színházak műsora, éttermek, különböző programok.

Az ingyenesen letölthető alkalmazás segítségével bárki tehet egy virtuális sétát, és megismerheti a városrész különleges gazdagságát. Megtalálhatóak a hetedik kerület műemlékei, nevezetességei, de a szórakozóhelyek, romkocsmák is.

Nyírő András projektvezető kiemelte, hogy Óbuda után ez a második olyan kerület, ahol működik ez az alkalmazás, amely magyarul és angolul is letölthető. Az alkalmazást folyamatosan fejlesztik, a jövőben például a színház fotókiállításának anyaga is elérhető lesz ezen keresztül - mondta.

Az Örkény kert eseményén a nagyszínpadon koncerteket tartanak, a téren és a színház előcsarnokában is zajlanak programok egész nap. A rendezvény célja, hogy felhívják a figyelmet a városi környezet élhetőbbé tételére, a közösségi életterek fontosságára, hogy ébren tartsák az érdeklődést a kerület kulturális hagyományai ránt.

A programok között megtalálható Für Anikó estje, Huzella Péter műsora, a gyerekeket történelmi játszóház várja. Komolyzenei minikoncertet is tarnak a Liszt-év jegyében; az esemény díszvendége Kocsis Zoltán.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés