bezár
 

irodalom

2008. 07. 16.
Európai Shakespeare Napok Ausztriában
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén is megrendezik az Európai Shakespeare Napokat a stájerországi Murau kastélyában; a Daniel Winder brit rendező irányítása alatt sorra kerülő előadások központi helyét a Hamlet foglalja el és a darabok színpadra állítását Európa minden részéről összesereglő fiatal rendezők irányítják.

prae.hu

A dráma eredeti nyelven történő különböző rendezései mellett a csütörtöktől vasárnapig tartó program egész sor felolvasást, előadást és koncertet is tartalmaz a témával összefüggésben.

A "Shakespeare in Styria" elnevezésű ifjúsági színházi program keretében 2002 óta rendezik meg Murauban az Európai Shakespeare Napokat, amelyek minden évben a bárd egy-egy műve köré szerveződnek: tavaly a Rómeó és Júlia, tavalyelőtt a Vihar, míg három éve a Windsori víg nők (2005) állt a középpontba, az itt született előadásokat Stájerország határain kívülre is elvitték.

Idén a Hamlet a témája az átfogó programoknak, előadásoknak, koncerteknek, utóbbiakon a nagy drámaíró ihlette operaáriák csendülnek fel Rebecca Nelson szoprán énekesnő előadásában és Murauban koncertet ad a Liszt Ferenc Zeneakadémia zenekara is. A programról bővebben a www.shakespeare-in-styria.org honlapon olvasható.
nyomtat

További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés