bezár
 

art&design

2011. 09. 01.
Látogatható lesz a várdai Szász-kúria
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szeptember másodikától mindenki számára látogatható lesz a várdai Szász-kúria, ahol élete utolsó évtizedében élt és dolgozott Szász Endre világhírű festőművész.

prae.hu

Özvegye és hagyatékának kezelője, Szászné Hajdú Katalin előzetes bejelentkezés alapján - belépődíj ellenében - fogadja az érdeklődőket, akiknek a 2003-ban elhunyt Szász Endre életművéből mutat be válogatást és tárlatlátogatást szervez - közölte Várda polgármestere az MTI-vel.

Elsőként a várdaiak kaptak meghívást péntekre a kúriába - újságolta Varga András, hozzátéve: örömmel fogadták az invitálást, hiszen ezzel régi vágya teljesült az egykor a kúriában dolgozó, ott tanuló, vagy éppen szabadidejét az ifjúsági klubban töltő helybelieknek.

"Én magam is ott jártam iskolába" - idézte fel a polgármester, megjegyezve: jó lesz újra látni a régi kedves helyeket, megnézni a változásokat.

Korábban az iskola mellett a kúriában volt a kultúrház, a de egy időben a helyi tanácsnak is otthont adott az épület. Szász Endre és felesége 1992-ben költözött be a kúriába, amelyet előtte két éven át újítottak fel.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés