bezár
 

irodalom

2011. 08. 31.
Megalakult a szlovákiai magyar Fiatal Írók Köre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megalakult a szlovákiai magyar Fiatal Írók Köre (FÍK), amely a Szlovákiai Magyar Írók Társasága (SZMÍT) mellett fog működni - közölték az MTI pozsonyi irodájával az alapítók szerdán.

prae.hu

A FÍK alakuló közgyűlését augusztus 26-án Balázsfán tartották. A szervezet feladata a kezdő szerzők irodalmi képzésének, publikációs terének és bemutatkozási lehetőségének biztosítása.

A FÍK jelenleg több mint harminc tagot számlál, de várják a további harmincöt éven aluli, kötettel nem rendelkező, ám az irodalom iránt fogékony pályakezdőket.

Az alakuló közgyűlésen elfogadták a szervezet alapszabályát és megválasztották a vezetőséget is.

Az elnöki posztot Rajkovics Péter tölti be, az elnökség tagjai Angyal Sándor, Czucz Enikő, Hajtman Kornél, Takács Zsuzsa és Vörös Gergely lettek.

Az elkövetkező időszakra a fiatal szlovákiai magyar tollforgatók célul tűzték ki maguk elé, hogy összefogják a kötettel nem rendelkező szárnypróbálgató alkotókat.

Ennek kapcsán a közeljövőben több rendezvényen mutatkoznak be az érdeklődőknek, valamint egy közös antológia kiadása is a távlati célok között szerepel.

A FÍK Hodossy Gyula, a SZMÍT elnökének kezdeményezésére jött létre, aki a közgyűlésen is biztosította a fiatalokat a társaság további támogatásáról.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés