bezár
 

film

2011. 08. 31.
Új filmes képzés az ELTE BTK-n – Andy Vajna bábáskodásával
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az ELTE Bölcsészettudományi Karán működő mozgóképes, filmes képzések új fejezetét nyitja meg az az együttműködési megállapodás, melyet augusztus 29-én a Kar nevében Dr. Dezső Tamás dékán és Dr. Brenner Koloman dékánhelyettes, valamint a CinePartners Entertainment Inc. elnöke és tulajdonosa, Hódi Jenő írta alá.

A CinePartners Entertainment Inc. Magyarországon BUDAPEST FILM ACADEMY néven indít filmkészítő kurzusokat, melyek egy-két év alatt a filmkészítés teljes vertikumát lefedik. A gyakorlati kurzusokat neves gyakorló filmkészítők tartják, és a magyar filmipar legmodernebb gyártóbázisain folynak valódi professzionális körülmények között.

A tanfolyamot kiegészíti félévenként egy néhány napos workshop, amelyet világhírű filmesek fognak tartani, akiket Andrew G. Vajna hív meg. A Budapest Film Academy saját képzési tervét egyeztette az ELTE BTK Filmtudomány Tanszékével.

Az együttműködés kezdeteként már a 2011/12-es tanév első félévében beindul egy átfogó ismereteket nyújtó bevezető kurzus, amely a Budapest Film Academy tanfolyamaként indul az ELTE BTK Filmtudományi Tanszékének szakmai felügyeletével. Ez a féléves tanfolyam olyan tanúsítványt ad, amelyet az ELTE és a BFA közösen állít ki, ennél fogva ez a kurzus is alkalmas lesz arra, hogy meghatározott gyakorlati filmes tárgyak teljesítéseként a Filmtudományi Tanszék a vonatkozó jogszabályok adta keretben elismerje. Előreláthatólag a következő félévben a tárgyaknak egy szélesebb kínálatát tudják majd felajánlani az együttműködés keretében.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Dev Patel: A Majomember
Alex Garland: Polgárháború
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

gyerek

Megnyitó: 2024. szeptember 12. csütörtök 17:00
Kurt Rosenwinkel The Next Step Band (Live at Smalls, 1996) júliusban megjelent albuma és a Magyar Zene Házában októberben tartandó koncertje tükrében
Kiss Judit Ágnes: Tujaszörny és nyírfakobold, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés