bezár
 

film

2011. 08. 31.
Önkéntességről szóló kisfilmek a BuSho fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nemzetközi önkéntességről szóló kisfilmek is szerepelnek a hetedik BuSho rövidfilmfesztivál különprogramjában, a filmvetítéseket a témához kapcsolódóan kerekasztal-beszélgetés követi.

prae.hu

A nemzetközi önkéntesség fontosságának hangsúlyozására a Magyar Önkéntesküldő Alapítvány a Nemzeti Civil Alap (NCA) támogatásával roadshowt szervez az idei Önkéntesség Éve alkalmából. Ennek keretében a BuSho - Budapest Short Film Fesztivál szeptember 2-i különprogramjában a nemzetközi önkéntességről szóló öt kisfilmet mutatnak be - közölte a Magyar Önkéntesküldő Alaptívány.

A nemzetközi önkéntesség a globális társadalmi problémák közös leküzdésének egyik eszköze, amely jól jelzi egy társadalom aktív szerepvállalását, elköteleződését a világméretű szociális problémák megoldásában - emlékeztetett a szervezet.

A fesztiválon vetítik a Német Fejlesztési Szolgálatról szóló Ugandában és Ecuadorban készült két filmet, az Africa light című úti naplót, valamint a magyar önkéntesek kambodzsai és vietnámi munkáját bemutató anyagokat.

A rendezvényen a filmbemutatók mellett az érdeklődők tájékozódhatnak az önkéntesek kiválasztásának kritériumairól, a futó projektekről amelyekhez csatlakozni lehet, emellett magyar önkéntesek mesélnek világszerte gyűjtött tapasztalataikról, élményeikről.

A bemutatók után kerekasztal beszélgetést tartanak, amelyen szó lesz a nemzetközi önkéntesség szerepéről, illetve céljáról, az önkéntesek munkájának eredményéről és hatásáról, a fejlődő és fejlett országok viszonyáról, valamint Magyarország szerepvállalásáról.

"Úgy gondolom, egy társadalom fejlettségét az is jól mutatja, hogy az emberek mennyire tartják fontosnak a rászorulók segítését, problémáiknak kezelését. Örömmel mondhatom, hogy ebben Magyarországnak sincsen oka szégyenkezésre, hiszen hazánkból is évről-évre egyre több fiatal vesz részt szakmai és társadalmi felelősségvállalásból, segíteni akarásból külföldi fejlesztési programokban" - fogalmazott Reicher Péter, a Magyar Önkéntesküldő Alapítvány elnöke.

A szervezet 2003-óta közvetít magyar önkéntes fiatalokat és fejlesztési szakembereket különböző nemzetközi humanitárius és fejlesztési projektekbe. Önkénteseik jelenleg három különböző program keretében Afrikában, Ázsiában, Latin-Amerikában és Európában dolgoznak.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés