bezár
 

építészet

2011. 08. 30.
Az Agora átadását ünnepli Kaposvár
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Miénk a város címmel péntektől háromnapos kulturális és művészeti programsorozattal, gasztronómiai fesztivállal ünnepli Kaposvár az Agora átadását. Az ünnepélyes szalagátvágást péntek délután tartják - mondta Tóth István alpolgármester a rendezvényeket beharangozó keddi sajtótájékoztatón az 1,8 milliárd forintból megújult új művelődési centrumban.

prae.hu

A felújítás eredményeként egy modern üvegpalotát és újjászületett környezetet vehet birtokba a kultúrát kedvelő közönség - hangsúlyozta Horváth Gáborné, a létesítmény igazgatója.

Mint arról beszámolt, az ötezer négyzetméter összterületű, korszerű infrastruktúrával rendelkező kulturális központban a többi között egy 500 néző befogadására alkalmas színházterem és egy 500 négyzetméteres kiállítótér várja a közönséget, továbbá 62 civil szervezetnek és művészeti csoportnak adnak helyet.

Szeptember első hétvégéjén az Agora átadása kapcsán a nap szinte minden órájában kínálnak programot a városlakóknak és a környékbelieknek - közölte Jágerné Katona Zsuzsanna, a városháza kulturális referense.

Hozzátette: a rendezvények szorosan kapcsolódnak az új központhoz, de érdemes lesz felkeresni a belváros több pontját - a Kossuth teret, az Európa parkot, a sétálóutcákat -, ahol minden korosztály számára lesznek könnyűzenei koncertek, néptánc-előadások, a gyerekeknek bábelőadások és különböző foglalkozások. A programot borudvar és gasztronómiai fesztivál is színesíti.

A kulturális referens reményét fejezte ki, hogy a második alkalommal megrendezett, Miénk a város elnevezésű programsorozat - amelyet tavaly a megújult belváros átadása kapcsán tartottak meg először - ezúttal is nagy sikert arat, kellemes kikapcsolódást jelent a kaposváriaknak.

Jágerné Katona Zsuzsanna a hétvégi rendezvényekről szólva elmondta: az eseményekről szórólapokon, hirdetésekben tájékoztatják az érdeklődőket, de a www.kaposvar.hu honlapon is megtekinthető a program.

A kaposváriak új kulturális központja alig másfél év alatt készült el. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, az Európai Unió által támogatott Agora-program részeként minden elemében megújult, kibővült és megszépült az 1979-ben épült művelődési ház, amely már nem tudta kielégíteni a mai kor igényeit.

Az Agora részben már augusztus közepén megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt: a város szülötte, a világhírű festőművész, Rippl-Rónai József képeiből nyílt kiállítás, amely az év végéig látogatható. Mint azt az igazgató közölte, eddig több mint két és fél ezren nézték meg a tárlatot, amelyet korábban be nem mutatott alkotások is gazdagítanak.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Pesti Attilával az okosotthonok kérdéseit jártuk körbe
építészet

A végeredmény nem feltétlenül építészeti, hanem társadalmi kérdés is
építészet

Interjú Monika Karczmarczykkal
építészet

A Gizella Malom metamorfózisa 

Más művészeti ágakról

Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés