bezár
 

art&design

2011. 08. 30.
Újabb ajánlat a Golgotára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újabb ajánlat érkezett Munkácsy Golgota című festményére: Aszalós Sándor debreceni vállalkozó 2,7 milliárd forintot kínál a jelenleg Pákh Imre tulajdonában lévő festményért - írta kedden a Hajdú-bihari Napló.

prae.hu

A lap egy nappal korábban arról számolt be, hogy amerikai vevő is érdeklődik a Munkács Krisztus-trilógiájának híres darabja iránt, velük szeptember 8-án New York-ban találkozik Pákh Imre.

A lap szerint az új jelentkező, a debreceni Metalstal Kft. tulajdonosa - ha megszerezné a Golgotát - nem tartaná a cívis városban, hanem a Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban állítaná ki, hogy minél többen láthassák.

A kép esetleges eladása egyébként - mint az újság korábban megjegyezte - nem csak Pákh Imrén múlik, mivel az alkotás feletti rendelkezés jogát átadta a Munkácsy Alapítványnak, amelynek kuratóriumi tagjai között van Schmittné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége, Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és Bölcskei Gusztáv református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke sok más ismert közéleti és tudományos személyiség mellett.

A Hajdú-bihari Naplónak a kép esetleges eladásában illetékes alapítvány vezetőjét nem sikerült elérnie.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés