bezár
 

zene

2011. 08. 29.
Hitelkártyával is lehet jegyet venni a Zöld Dombra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Trisztán és Izolda előadásával zárult vasárnap este a Wagner Fesztivál Bayreuthban. Meghirdették a 2012-es programot és bejelentették: jövőre hitelkártyával, interneten is lehet jegyet venni.

prae.hu

A vasárnapi fesztiválzáró, a Trisztán és Izolda előadása után már elkészült a gyorsmérleg, összesen 57 750 jegyet adtak el a július 25. és augusztus 28. között tartott ünnepi játékokra - áll a fesztiválnak az a MTI-hez eljuttatott hírlevelében. Az érdeklődés persze idén is jóval nagyobb volt, 320 ezren szerettek volna belépőt, 80 országból érkeztek az igények.

Készen áll a műsorterv, a 2012-es, 101. fesztivált A bolygó hollandi új változata nyitja meg, amelynek rendezője Jan Philipp Gloger, Christophe Hetzer tervezi a díszleteket, Karin Jud a jelmezeket. Az előadás karmestere Christian Thielemann lesz, az orosz Jevgenyij Nyikityin bariton énekli a címszerepet, aki a Hollandival debütál Bayreuthban. A kanadai szoprán, Adrianne Pieczonka játssza Sentát. Franz-Josef Selig lesz Daland és Michael King kelti életre Eriket.

A legrégebbi produkció a műsoron maradó Parsifal lesz, Stefan Herheim rendezésében. A mű vezénylését Philippe Jordan veszi át. Tovább játsszák a Christoph Marthaler rendezte Trisztán és Izoldát, valamint Hans Neuenfels Lohengrinjét és Sebastian Baumgarten Tannhäuserjét.

A 2012-es fesztivál szezonban a konzervatív jegyértékesítést megújítják, végre lehet az interneten, a http://ticket.btfs.de címen belépőt rendelni. 2011 szeptemberében a reménybeli vevőnek előbb regisztrálnia kell, az adatait rögzíti a jegyiroda, és személyre szabott hozzáférési kód alapján sorolják be. Továbbra is mód van postán, levélben jegyet rendelni. Emellett újdonság, hogy 2012-től hitelkártyával is lehetséges a belépőt kifizetni.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Nils Frahm: Day
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés