bezár
 

zene

2011. 08. 29.
Szívtipró francia sanzonok és szenvedélyes zenei utazás az A38-on
2011. szeptember 15., csütörtök, 20h, A38-Hajó – Petőfi híd budai hídfő
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szívtipró francia sanzonok elektronikával keverve, sármos melankólia és vidám dallamok bemozdító nu-jazz-el vegyítve. A Lyre Le Temps szélsebesen vált az egyik legkeresettebb francia zenei exportcikké, nem véletlenül: sokezres tömegeket táncoltatnak szénné azok nagy örömére világszerte. Mellettük ezen az estén két nagyszerű honi képviselő, a magyar Parov Stelarként is emlegetett The Bras, valamint az elektronika Debussy-je, Bootsie is fellép. Mindez szeptember 15-án este az A38 állóhajón... Részletek a folytatásban.

prae.hu

TOURS DE FRANCE: LYRE LE TEMPS (FR), THE BRAS, DJ BOOTSIE
2011. szpetember 15. 20h
Jegyek-
Elővétel: 500 Ft
A fellépés napján: 500 Ft

A Lyre Le Temps három szenvedélyes egyéniség utazása a 20.század zenei világában a swingtől kezdve egészen az elektronikáig. A zenei univerzum távoli szegleteiből érkező tagok négy évvel ezelőtt a jazz
szeretetén keresztül találtak egymásra. Rendszeresen koncerteznek, és fesztiválfellépéseiken többezres tömegeket táncoltatnak meg.

A zongorista Ry’m nagyszerűen improvizál, a dj, rapper és hiphop zenész Amorphe bakelit lemezekről csapolja le a régi sanzonokat, dj Seconde pedig elektronikus kütyükkel épít hidat a modern zenei irányzatok és a fülbe mászó dallamok között.

Sikerük előszelét jelezte, hogy egy független kiadó rögtön napokkal azután szerződést ajánlott a csapatnak, hogy regisztráltak a myspace-en. Ők azonban nem mondtak azonnal igent, hanem tovább dolgoztak a
lemezükön, amely 2008-ban Different Universes címmel jelent meg a Believe Digital kiadó gondozásában.

Link:
www.myspace.com/lyreletemps

A programváltoztatás jogát fenntartják. Részletes program, bőséges információk, interjúk, fotók, galériák, belehallgatás, fórum és jegyvásárlás a www.a38.hu oldalon. A koncertre jegy vásárolható személyesen az A38 Hajón, az összes elérhető jegyirodában, bankkártyával az A38 Hajó honlapján, illetve az ismert online
jegyirodákban.

Kapunyitás a programok meghirdetett kezdése előtt egy órával. A koncertteremben tilos a dohányzás, a dohányzó vendégek az A38 Hajó teraszain gyújthatnak rá.

www.a38.hu
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés