bezár
 

irodalom

2011. 08. 27.
Koncertek, kiállítások, irodalmi programok az Országos Idegennyelvű Könyvtárban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A nyári zárva tartás után számos programmal várja szeptember 1-jétől látogatóit a budapesti Országos Idegennyelvű Könyvtár. A kínálatban kiállítás, koncert és irodalmi est is található.

prae.hu

Az intézmény tájékoztatása szerint Avantgárd és hagyomány a jiddis kultúrában - Sólem Aléchem és mások évfordulójára címmel szeptember 1-jén este hat órakor előadássorozat kezdődik a könyvtárban a 95 éve elhunyt íróra emlékezve. A program keretében a jiddis nyelvet, kultúrát, valamint az orosz zsidó avantgárd képzőművészet történetét ismerheti meg a közönség Rózsa T. Endre művészettörténész és Lajtai Péter képzőművész előadásaiból, Oberfrank Pál színművész és Jávori Ferenc pedig zenés irodalmi összeállítással készül. A rendezvényhez kiállítás is kapcsolódik az Országos Széchényi Könyvtár, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Egyetemi Könyvtár gyűjteményéből származó, az előadásokat illusztráló dokumentumokból.

Szeptember 2-án este hat órakor nyílik Marcus Goldson kenyai származású, jelenleg a magyar fővárosban élő képzőművész Képek Budapestről című tárlata újabb és korábban készült munkáiból. A festmények, szobrok Budapest mindennapjait, az utca emberét ábrázolják sok iróniával, megértéssel - írják az MTI-hez eljuttatott ajánlóban. A kiállítás szeptember 20-áig tekinthető meg.

Négy kortárs lengyel költő, Aleksander Nawrocki, Jerzy Paruszewski, Juliusz Erazm Bolek és Agnieszka Szymanska mutatkozik be szeptember 5-én öt órától, műveikből Trojan Tünde előadóművész olvas fel részleteket. A művészekkel Gordon István, a varsói magyar intézet volt igazgatója és Csisztay Gizella műfordító beszélget.

Reneszánsz és barokk határán - észak-itáliai és angol zene a 16-17. századból címmel az Animando régizene együttes ad koncertet szeptember 7-én este hat órakor. A műsorban John Dowland, John Johnson, Alfonso Ferrabosco, Giovanni Antonio Terzi, Claudio Monteverdi, Marco Uccellini, Johann Hieronymus Kapsberger és Biagio Marini műveiből hangzanak el részletek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés