bezár
 

irodalom

2011. 08. 27.
Gaborják Ádám lesz a József Attila Kör új elnöke
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gaborják Ádám kritikust választotta elnöknek a József Attila Kör Irodalom Egyesület (JAK) szombati szigligeti közgyűlésén. A JAK-füzetek új sorozatszerkesztőit is megválasztották Sopotnik Zoltán és Orcsik Roland költők személyében.

prae.hu

Gaborják Ádám Balogh Endrét váltja a tisztségben, a leköszönő elnök 2012. január 1-jén adja át mandátumát.

A JAK alapszabálya értelmében a vezető megbízatása 3 évre szól - tájékoztatta a szervezet az MTI-t. Az új elnök pályázatában a többi közt a nyitottságra, a társművészetekkel történő együttműködésre helyezte a hangsúlyt, emellett erősítené a szervezet határon túli kapcsolatait is. Pályázatában szerepel egy angol nyelvű, a magyar fiatal irodalmat bemutató antológia is, amely tervei szerint 2014-re valósulhat meg.

Gaborják Ádám 1983-ban született Kecskeméten, 2007-ben a Szegedi Tudományegyetemen magyar, 2008-ban finnugor szakon diplomázott. Jelenleg az Irodalomtudományi Doktori Iskola irodalomelméleti képzésének PhD-hallgatója. Kutatási területe a kortárs magyar irodalom, a kritikai kultúrakutatás és a kulturális antropológia. A JAK elnökségi tagja, a szervezet irodalmi programjainak szerkesztője.

Orcsik Roland költő, műfordító, irodalomtörténész 1975-ben született a szerbiai Óbecsén. 1992-ben átköltözött Magyarországra, azóta Szegeden él. Egyetemi tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen magyar nyelv és irodalom, illetve összehasonlító irodalomtudomány szakon végezte. Jelenleg az egyetem Szláv Tanszékén dolgozik tanársegédként. Több verseskötet szerzője, a legutóbbi, a Mahler letöltve az idén jelent meg a Kalligram Kiadónál.

Sopotnik Zoltán 1974-ben szültetett Salgótarjánban. Jelenleg Tatabányán él. Író, költő, kritikus, szerkesztő, 2009-től a Prae című folyóirat prózarovatának szerkesztőjeként dolgozik. A JAK elnökségének tagja.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés