bezár
 

építészet

2011. 08. 27.
A végéhez közeledik a sétálóutca felújítása Nyíregyházán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csaknem befejeződött a sétálóutca felújítása Nyíregyházán: a nettó 108 millió forint értékű beruházás nyomán a nyírségi megyeszékhely patinás közterületét a tervek szerint augusztus végén vehetik teljesen birtokukba a városlakók.

prae.hu

Az integrált városfejlesztési projekt részeként megvalósuló fejlesztés során elvégezték a sétáló burkolatának, valamint az utca két oldalán található házak és üzletek homlokzati elemeinek cseréjét, a portálok felújítását. Emellett új padokat és köztéri bútorokat helyeztek ki, növényeket telepítettek, a szökőkút pedig gazdaságosabb vízforgató berendezést kapott.

A rekonstrukció során figyelmet fordítottak Nyíregyháza történelmének megismertetésére: az egyik társasház falán már látható a várostörténeti fotósorozat, a térburkolatba öntve pedig a város térképe és - az egykor a településhez tartozó - 64 bokortanya bronzba öntött nevei láthatóak.

A műszaki átadást augusztus 31-én tartják meg, addig a kivitelező elvégzi a szükséges kisebb javításokat - mondta Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-nek. Közlése szerint beruházás részelemei megvalósultak, egyedül a bronzszárnyakkal díszített új köztéri óra nem került még a helyére.

A polgármester hozzátette: a beruházásból a kezdettől megpróbálta a legjobbat kihozni az önkormányzat, a tervezők és a szakemberek. Az elmúlt hónapokban számos egyeztetést és fórumot szerveztek a lakókkal és a fejlesztésben érintett üzlettulajdonosokkal, az ő véleményüket is figyelembe véve alakult ki a sétálóutca végleges képe.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Hiány és emlékezet című Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

junya ishigami + associates építésziroda, Tokió, Japán

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés