bezár
 

zene

2011. 08. 25.
A Félsziget fesztivál a jövőben is fontos pillére marad a Sziget Szervezőirodának
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Félsziget fesztivál a jövőben is fontos pillére marad a Sziget Szervezőirodának, amelynek jelenleg a marosvásárhelyi az egyedüli külföldi fesztiválja - jelentette ki Fülöp Zoltán, a Sziget Szervezőiroda igazgatója Marosvásárhelyen.

prae.hu

A csütörtökön kezdődött és vasárnapig tartó Félsziget szervezőinek sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az idén kissé módosult a fesztivál helyszíne, így nagyobb kiterjedésű területen, az előző évekhez képest a különböző helyszíneket jobban tömörítve rendezik meg a fesztivált.

Bodor László, az erdélyi Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elnöke rámutatott: idén is fontos volt, hogy minél több külföldi és román nemzetiségű fiatal jöjjön a fesztiválra, hiszen a cél egy igazi nemzetközi színvonalú fesztivál hagyományainak a megteremtése a románok és magyarok által közel fele-fele arányban lakott Marosvásárhelyen.

Fülöp Zoltán tájékoztatása szerint négy nap alatt mintegy 80 koncert lesz a fesztivál öt színpadán. Az idén is a zenei kínálat sokszínűségére törekedtek, arra, hogy minden korosztály és a különböző zenei stílusok kedvelői is megtalálják a kedvükre való programot. Az igazgató megjegyezte: most a klasszikus rockzene kapott elég nagy hangsúlyt, mert az előző években a stílus kedvelői azzal a kritikával illették a szervezőket, hogy elhanyagolják őket.

A szervezők közlése szerint az idén is körülbelül egymillió euróból gazdálkodnak, és szeretnék, ha nem lenne veszteséges a rendezvény, amelynek négy napja alatt 70 ezer látogatóra számítanak.

Fülöp Zoltán az MTI kérdésére elmondta: a Sziget Szervezőirodának a Félsziget iránti elkötelezettségét nagyon jól mutatja, hogy évek óta milyen nagy hangsúlyt fektetnek Romániára, Erdélyre, hiszen jelenleg négy fontos fesztiváljuk van, ebből három Magyarországon (Volt, Balaton Sound, Sziget) és a negyedik a Félsziget. Rámutatott: a következő években a közép-európai régióban is terjeszkedni akarnak, így például Lengyelországban, Csehországban és Horvátországban.

A Félsziget hagyományosan Magyarországról vonzza a legtöbb külföldi látogatót, körülbelül ezerre tehető a számuk. Fülöp szerint a magyarországiak számára eleve vonzó és romantikus az erdélyi helyszín, emellett sokukat a Sziget családias hangulatú hőskorára emlékezteti a Félsziget.

A fesztivál elsősorban a régióban tart számot érdeklődésre, az erdélyieken kívül a moldvai részekről és Bukarestből érkeznek sokan. A román fővárosból jövő látogatók száma évről-évre nő - tette hozzá Fülöp Zoltán.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés