bezár
 

film

2011. 08. 24.
Zsigmond Vilmos és Ragályi Elemér mesterkurzusa
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zsigmond Vilmos és Ragályi Elemér tart mesterkurzust augusztus 28. és szeptember 10. között operatőrhallgatók számára a Budapest Cinematographer Masterclass (BMC) képzés keretében Etyeken - tájékoztatták az MTI-t szerdán a rendezvény szervezői.

prae.hu

A két évtizedes múltra visszatekintő operatőri mesterképzést kétévente rendezik meg Magyarországon. Korábban többek között Kovács László, Billy Williams és John Schwartzman is szerepelt a mesterek között.

A kurzust a MEDIA program regisztrálta, támogatja és felvette a hivatalos posztgraduális képzések közé. A hallgatók diplomát kapnak a tanfolyam végén.

A képzésre előzetesen elküldött anyagokkal pályázókat a Színház - és Filmművészeti Egyetem (SZFE) és a Magyar Operatőrök Társasága felkért szakértői választották ki.

Az idei mesterkurzust az etyeki Korda Filmstúdióban rendezik meg. A résztvevők számára operatőri gyakorlatokat, előadásokat, vitákat és szakmai prezentációkat szerveztek. A hallgatók első ízben a hagyományos filmfelvétel mellett digitális felvételt is készítenek.

A mesteriskolában zajló munkáról húszperces dokumentumfilmet forgatnak a SZFE kameraman osztályának hallgatói. Ez egyúttal referenciaként is szolgál a BMC-t támogató CILECT, a világ filmes és televíziós iskoláinak szövetsége felé.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Luca Guadagnino: Challengers
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés