bezár
 

art&design

2011. 08. 24.
IV. Országos Csokoládéfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Igazi kuriózumként grillázsból formálják meg a Rákóczi-vár kicsinyített mását a IV. Országos Csokoládéfesztiválon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen, és csokoládéból készül el Pom-pom meséinek két figurája, valamint II. Rákóczi Ferenc mellszobra.

prae.hu

Az augusztus 25-e és 28-a között megrendezendő fesztiválon számos, az előző évekhez hasonló, édesiparhoz köthető rekordkísérlet és különlegesség várja majd az érdeklődőket.

Csukás István és Sajdik Ferenc Pom-pom meséinek két figuráját például csokoládéból faragja ki a szerencsi szobrász- és grafikusművész Ekker Róbert, aki egykor a Szerencsi Csokoládégyár grafikusa is volt. Ugyancsak ő készíti el - szintén csokiból, körülbelül száz kilónyi mennyiségből - II. Rákóczi Ferenc mellszobrát, amely embernagyságban készül.

A szerencsi Rákóczi-vár kicsinyített, grillázsból készült mását pedig a cukoripar mesterei mutatják be a csokoládéfesztiválon - részletezte Koncz Ferenc, a város fideszes polgármestere, a térség országgyűlési képviselője az MTI-nek.

Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt évek tapasztalatai szerint minden évben megduplázódik a rendezvény látogatottsága és a kiállítók száma is egyre nő. Emiatt idén már négynapos lesz a fesztivál az édesiparáról híres zempléni településen.

Koncz Ferenc kitért arra is, hogy csütörtökön és pénteken a szakmai programoké a főszerep, ahol a hazai termékek értői és a szakma képviselői tartanak tanácskozást, hozzátéve, a rendezvénnyel erősíteni szeretnék azt a képet, hogy Szerencs a csokoládé városa.

A szombati és vasárnapi programokon pedig mindenki ízelítőt kaphat a helyi gyártású édességek és a Tokaj-hegyaljai borok mellett a zempléni tájegység kulturális értékeiből is. A hangulatról az Edda, a Hooligans, a Holdviola, a Heaven Street Seven és a Belmondo zenekar, valamint számos művész és együttes gondoskodik.

Megjegyezte: a csokoládé kakaótartalmának növelésével - amely szerint 40 százalék fölötti kakaómennyiséggel készülnek majd a szerencsi finomságok - egészségesebbek lesznek a termékek, ezzel a változtatással pedig még elfogadottabbá válhat az édesség.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés