bezár
 

zene

2011. 08. 22.
Barokk muzsika a Börzsöny templomaiban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szokolyától Nógrádig, Berkenyétől Verőcéig hat dunakanyari és börzsönyi településen csendül fel reneszánsz és barokk zene a kedden kezdődő Börzsöny Barokk Napok fesztivál keretében.

prae.hu

A Consort Zenei Alapítvány által szervezett ötnapos fesztivál a régizene köré épül, a koncerteken többek között gambán, csemballón és barokk hegedűn szólalnak meg kora barokk és barokk triószonáták, itáliai és spanyol barokk kamarazene, de hallhatók lesznek Dante-korabeli humanista zenék is – mondta Lachegyi Imre furulyaművész, a fesztivál művészeti vezetője hétfőn az MTI-nek.

A kismarosi ciszterci apátsági templomban barokk esttel, a váci piarista templomban barokk misével várják az érdeklődőket, a templomi hangversenyekre a Dunakanyar és a Börzsöny festői környezetében kerül sor, a helyszínek között szerepel Nógrád és Berkenye gyönyörűen felújított temploma is.

A börzsönyi barokk fesztiválon Európa egyik legnevesebb régizenét játszó művésze, Spányi Miklós mellett fellép Lachegyi Imre, Papp Dániel, Oláh Aino, Ábrahám Márta, a Sebastian Consort, a Voces Aequales és a Sonora Hungarica Consort. Magyarkúton Buda Ádám énekmondó ad fáklyafényes szabadtéri estet.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés