bezár
 

irodalom

2011. 08. 19.
Hungarológiai konferencia Kolozsváron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hogyan válaszolnak az egyre globalizálódó világ kihívásaira a magyar közösségek, mi történik a helyi identitástudattal? Ezekre a kérdésekre is keresik a választ hétfőtől Kolozsváron, a 7. Nemzetközi Hungarológiai Kongresszuson. A konferenciát Schmitt Pál államfő nyitja meg.

prae.hu

Pozsony Ferenc, a szervezőbizottság elnöke, egyetemi tanár szerint a Nyelv és kultúra a változó régióban címmel megrendezendő hatnapos kongresszus kiváló alkalom arra, hogy az erdélyi magyar tudományosság megmutassa magát a világnak - írja a Krónika című kolozsvári napilap pénteki számában.

A hétfői megnyitót, a plenáris előadásokat és az első közgyűlést a Kolozsvári Magyar Operában tartják meg. A rendezvénysorozat egyik napja Marosvásárhelyen zajlik majd, ahol a résztvevők a Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem vendégei lesznek.

A kongresszus szervezői mintegy hatszáz előadó és kísérőik részvételére számítanak a világ minden tájáról, ugyanakkor minden érdeklődőt várnak az előadásokra.

Az eseménysorozat köszöntőbeszédét a konferencia fővédnöke, Schmitt Pál köztársasági elnök mondja el, majd felolvassák Traian Basescu román államfő üzenetét.

A hungarológiai kongresszusokat 1981 óta ötévente tartják. Korábban Bécs, Szeged, Róma-Nápoly, a finnországi Jyvaskyla, legutóbb pedig Debrecen adott otthont a rendezvénysorozatnak.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Horváth Iván (1948-2024)
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés