bezár
 

film

2011. 08. 16.
Locarno legjobb rendezője a CineFesten
Jameson CineFest - Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, 2011. szeptember 17-25.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Néhány napja a legjobb rendezés díját nyerte Adrian Sitaru Szívből jövő szeretetből című filmjével a Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon. A magyar koprodukcióban készült film hazai ősbemutatója a CineFest versenyprogramjában lesz szeptemberben.

prae.hu

Sitaru előző filmje, a szintén nagy kritikai és fesztiválsikert aratott Sporthorgászat is Miskolcon rajtolt két éve, a női főszereplő, Maria Dinulescu (a román újhullám egyik legnagyobb sztárja például a California Dreamin'-ből ismerős) is a CineFest vendége volt. Miskolc a tervek szerint ismét vendégül látja az alkotókat: a rendezőn kívül a film magyar társproducerét, Vágási Emőkét, sztárjait: Tóth Orsit és Török-Illyés Orsolyát, és a Locarnóban a legjobb férfi alakítás díjával kitüntetett Bogdan Dumitrachét is.

<object width="420" height="345"><param name="movie" value="http://videa.hu/flvplayer.swf?v=crwVrBXQWufNvUAO" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><embed width="420" height="345" src="http://videa.hu/flvplayer.swf?v=crwVrBXQWufNvUAO" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" type="application/x-shockwave-flash" /></object><br /><a href="http://videa.hu/videok/film-animacio/szivbol-jovo-szeretetbol-crwVrBXQWufNvUAO" title="Szívből jövő szeretetből">szólj hozzá: Szívből jövő szeretetből</a>

JAMESON CINEFEST - MISKOLCI NEMZETKÖZI FILMFESZTIVÁL
2011. szeptember 17-25.
www.cinefest.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés