bezár
 

színház

2011. 08. 16.
Jávai nap az esztergomi Kaleidoszkóp Házban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A jávai kultúra bemutatásával ünnepli egyéves születésnapját szombat délután az esztergomi Kaleidoszkóp Ház, a program egyik különlegessége Az Esőkirály és a Szépséges Jázminvirág című jávai mese bemutatása lesz zenével, tánccal, árnyjátékkal.

Szkéné színház

Az esztergomi alternatív kulturális élet találkozóhelyévé vált ház születésnapi programja tradicionális jávai táncok tanításával kezdődik, majd előadást hallgathatnak meg a vendégek a gamelán zenéről - közölték a szervezők az MTI-vel.

Ezt batik bemutató és indonéz ételek főzése követi a Cafe Yogya felvezetésében. Déry Ágoston fotóiból rendeznek kiállítást, valamint Dus Polett tart élménybeszámolót a trópusi életről, majd beszélgetést a jávai lélek és metafizika hatásáról.

A látogatók megtekinthetik a Vietnám északi részén, a hegyek között élő muong népcsoport által készített szőtteseket, tradicionális technikákkal és természetes festékekkel, kézzel készült népművészeti alkotásokat.

Az Esőkirály és a Szépséges Jázminvirág című jávai mese bemutatása után a Szegő Quintett ad koncertet, amelyet közös jammelés követ a ház vendégművészeivel. A rendezvényt a budapesti indonéz nagykövetség támogatja.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés