bezár
 

film

2011. 08. 16.
Tematikus nappal ünnepli fennállásának 40. évfordulóját az m2
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az indulás évében vetített műsorszámokból készült válogatással - játékfilmekkel, portrékkal és kabarékkal - ünnepli indulásának negyvenedik évfordulóját a Magyar Televízió második adója szombaton.

prae.hu

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szóvivője ennek kapcsán azt mondta az MTI-nek kedden, hogy az m2 indulásának 40. évfordulójára összeállított műsorfolyam nem kizárólag a nosztalgiáról szól, hanem áttételesen rámutat a közszolgálati televíziózás mai céljaira is.

"Czóbel Béla színesben készült portréja például ma már legalább annyira szól az értékőrzésről és a modern technológiák alkalmazásáról a televíziózásban, mint a művész munkásságáról" - fogalmazott Cserháti Ágnes. Hozzátette: igaz ez a Nobel-díjas Gábor Dénesről készült filmre is, mivel a tudomány megszerettethető, közelebb hozható a tudományos élet „sztárjainak” segítségével.

Az MTVA szóvivője úgy vélte: Szabó Magda interjúja szintén értékes darabja az ünnepi műsorfolyamnak, mert az írónő azokról a katarzisként megélt kulturális élményeiről beszél, amelyek nagy hatást gyakoroltak munkásságára.

A közszolgálat szerepére vetítve ez annyit tesz, hogy nem az azonnali szenzációk megmutatása az elsődleges feladat, hanem olyan értékek, alkotások és események közvetítése, amelyek a katarzis lehetőségét kínálják a képernyők előtt ülőknek - mondta Cserháti Ágnes.

Bertha Lívia, a tematikus nap felelős szerkesztője arról számolt be, hogy bizonyos kritikai látásmóddal kellett közelíteni a '70-es évek televíziós anyagaihoz, ugyanakkor az a kínálat, amelyet a második csatorna indulásának évéből erre a napra összeválogattak, "magáért beszél".

"Szép képekkel, gondolatisággal, míves anyagokkal, humorral, zenével, s a néző véleményének kiemelt figyelembe vételével találkoztunk a keresés során. Ha ezek a felvételek nem lennének fekete-fehérek, vagy karcosak, ma is friss darabokként, boldogan elfogadnánk őket" - tette hozzá.

A felelős szerkesztő szerint ez nagy tanulság a mai televíziózás számára. Úgy vélekedett: "a közszolgálat egyik legfontosabb feladata, hogy értékálló produkciókat hozzon létre, nem változott".

"Nem magunknak és a jelennek dolgozunk igazán, leginkább az utókor értékeli majd mindazt, amit ma közvetítünk" - fogalmazott Bertha Lívia.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Alex Garland: Polgárháború
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés