bezár
 

irodalom

2011. 08. 16.
A hét műtárgyait mint üveggolyót - JAK-tábor Szigligeten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A József Attila Kör Irodalmi Egyesület 2011. augusztus 23. és 27. között, 23. alkalommal rendezi meg hagyományos irodalmi táborát a szigligeti Alkotóházban. Bár az irodalomé lesz a főszerep, az irodalmi egyesület most ablakot nyit a társművészetekreis.

Ebben a tárgyban három tematikus beszélgetés lesz: a kortárs filmművészet területéről Tarr Béla, a képzőművészeti szcénából Verebics Katalin és Fehér László festőművész, valamint Szegedy-Maszák Zoltánmédiaművész lesznek a JAK meghívott vendégei. Továbbá Z. Halmágyi JuditEkler DezsőZoboki Gáborsztárépítészek is beszámolnak Szigligeten a saját szakterületükről és a kortárs építészeti élet tendenciáiról.

prae.hu

 

A táborban délelőttönként Kukorelly Endre vezet költői, Láng Zsolt prózaírói és Garaczi László drámaírói szemináriumot. Szerdán, csütörtökön és pénteken délután Zsadányi Edit tart előadást Női poétika? – címmel.

 

A 2011-es JAK-tábor kiemelt programja, a JAK-elnökválasztás, ami a jelenkori magyar irodalmi élet jelentős eseménye. A szombat délutáni közgyűlésen ezen kívül a JAK-füzetek új sorozatszerkesztőit is megválasztja a JAK tagsága.

 

A tábor további kiemelt programja a Re:Verse, amelynek során egy közös műhelymunka keretein belülKatarzyna SowulaMikołaj ŁozińskiMaciej Robert fiatal lengyel írók, költők műveit Szathmáry-Kellermann Viktória nyersfordítása nyomán Szvoren Edina, Kollár Árpád, Turi Tímea ülteti át magyarra, az ő munkáikat pedig a lengyelek lengyelre.

 

A héten sor kerül a JAK Világirodalmi Sorozata és a JAK-füzetek friss könyveinek bemutatójára.

 

A számos irodalmi kerekasztal-beszélgetés, felolvasóest és könyvbemutató mellett idén sem maradhat el a színházi program, ezúttal szombat este Kele Fodor Ákos Partifecskék, tangapapucsok című darabjának előadása lesz a Színművészeti Egyetem Novák Eszter vezette zenész-színész osztályának előadásában,Csuja László rendezésében (a darab a 2010-2011-es Add ide a drámád! felolvasó-színházi sorozaton tűnt fel).

 

A szigligeti JAK-tábort a Nemzeti Kulturális Alap és a MASZRE támogatja.

 

További információ a programról és táborba való jelentkezésről a JAK honlapján található.























 

Plakátterv: Trembeczki Péter 
Modell: Neogrády-Kiss Barnabás, fotó&styling: Hercsel Adél

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés