bezár
 

art&design

2011. 08. 14.
Európai Kerti Vasutak Találkozója a Vasúttörténeti Parkban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dízel- és gőzmozdonyok kicsinyített másai vonulnak fel az új kerti vasút pályán jövő hétvégén a Magyar Vasúttörténeti Parkban, ahol augusztus 21-én és 22-én tartják az Európai Kerti Vasutak Találkozóját.

prae.hu

Az idén ötödik alkalommal rendezik meg a találkozót, amely minden évben nagy népszerűségnek örvend a látogatók körében. A rendezvény különlegessége, hogy a kicsinyített másolatokat nem csak megnézhetik, de ki is próbálhatják a gyerekek és szüleik - közölte Magyar Anikó sajtóreferens az MTI-vel.

A környező országokból érkező kisvonatok végighaladnak a tavaly augusztusban átadott új kerti vasút pályán, amely áthalad egy alagúton, egy kis tó felett ívelő igazi vasúti hídon, míg a 850 méter hosszú szakasz végén visszatér a kiinduló állomásra.

A kerti vasút magyarországi rajongói között is egyre többen építenek saját gőzmozdonyt, sőt néhányan a mozdonyhoz kapcsolható ülőkocsikat is készítenek. A park látogatói ezeket az egyedi remekműveket is megcsodálhatják a rendezvény ideje alatt.

A Vasúttörténeti Park több mozdonyával képviselteti magát a találkozón: a 203.001-es pályaszámú kisgőzössel, a 2008-ban készült, zöld színű kis Bobó mozdonnyal és az eddig legtöbbet futott két elektromos mozdonnyal. A múzeum kisgőzöse vezeti majd fel a vendégmozdonyokat a pályára, hogy együtt futhassák a köröket ezen a hétvégén is.

A százéves körfűtőházban a Vasúttörténeti Park vendégei gőzgépeket, terepasztalokat láthatnak, amelyek miniben modellezik a nagyvasút működését. Ahogy a park más rendezvényein, a látogatók most is hajtányozhatnak, mozdonyt vezethetnek, fordulhatnak a fordítókorongon és a Vasútmodell-házat is meg nézhetik.

A rendezvény mindkét napon 10 és délután 6 óra között látogatható Budapesten, a Tatai út végén.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés