bezár
 

film

2011. 08. 13.
Öntudatos fekete nőkkel nyit a Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál
Jameson CineFest - Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, 2011. szeptember 17-25.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az idei Jameson CineFest nyitófilmje A segítség (The Help) című film lesz. A Jessica Chastain, Bryce Dallas Howard, Viola Davis és Emma Stone főszereplésével készült film Amerikában, a hatvanas évek fekete polgárjogi mozgalmainak hajnalán játszódik.

prae.hu

Skeeter (Emma Stone) a főiskola befejezése után újságíróként próbál pénzt keresni, de elhatározza, könyvet ír az előkelő déli családoknál szolgáló cselédekről, méghozzá a szolgálók nézőpontjából. Hosszas rábeszélés után Aibileen (Viola Davis), Skeeter legjobb barátjának házvezetőnője, a hallgatást megtörve elsőként mesél a kívülállók számára zárt fekete közösség félelmeiről. Annak ellenére, hogy Skeeter életre szóló barátságait kockáztatja, Aibileennel közösen folytatják a kutatást, és hamarosan több nővel találkoznak, akik szeretnék elmesélni történetüket, és kiderül, sokkal több mondanivalójuk van, mint amire számítottak.



Az utóbbi évek egyik legnépszerűbb könyve - a New York Times bestsellere - a hazánkban is megjelent A segítség provokatív és inspiráló regény arról, hogy mi történik, ha egy déli kisvárosban az íratlan szabályokat három bátor nő megszegi. A segítség magyarországi premierje szeptember 17-én lesz a Jameson CineFesten. November 3-án kerül a hazai mozikba.



JAMESON CINEFEST - MISKOLCI NEMZETKÖZI FILMFESZTIVÁL
2011. szeptember 17-25.
www.cinefest.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Alex Garland: Polgárháború
Csáki László: Kék Pelikan
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés