bezár
 

film

2011. 08. 13.
Hollywood megfizeti a "mezítlábas bandita" kalandjait
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
1,3 millió dollárt fizet Hollywood annak a "hároméltű" tolvajnak, aki két esztendőn át keserítette az Egyesült Államok rendőrségének életét.

prae.hu

Az amerikai filmgyártás fellegvára a 20 éves ifjú kalandjainak megfilmesítéséért fizet negyedmilliárd forintnyi összeget. A "főhős" repülőgépek, luxusautók és motorcsónakok ellopásáért került rács mögé (büntetését csak októberben szabják ki). Mivel előfordult, hogy akció közben nem volt cipő a lábán, "mezítlábas banditának" becézte a rendőrség és a sajtó. Egy éve fogták el a Bahamákon, ahova egy egymotoros Cessna repülővel szelelt el Indiana állam egy olyan repülőteréről, amelyet 3 méter magas szögesdróttetejű kerítés véd, a kapukat pedig csakis kódolt kártyával lehet nyitni. Utolsó földet érése meglehetősen vizes lett: a Bahamákon sekély tengerrészbe zuhant. Ekkor sem tudták rögvest kézre keríteni, az FBI - az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda - 10 ezer dollár (2,4 millió forint) jutalmat tűzött ki a nyomára vezetőnek, a helyi rendőrség pedig körözési plakátokat osztogatott a lakosságnak. Végül fordulatos motorcsónakhajsza után fogták el az amerikai fiatalt, akinek 12 éves korában gyűlt meg először a baja a rendőrséggel.

Colton Harris-Moore közölte, hogy a filmért kapott pénz egészét áldozatai kártalanítására fordítja - olvashatóa Telegraph című brit lapban (www.telegraph.co.uk).
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Alex Garland: Polgárháború

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés