bezár
 

art&design

2011. 08. 12.
Kortárs művészeti napok Tihanyban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizenhat fővárosi kortárs művészeti galéria csaknem ötven fiatal magyar képzőművészének alkotásaiból nyílt kiállítás pénteken több helyszínen Tihanyban. Az ARTplacc Kortárs Művészeti Napok festményei, szobrai és kisebb installációi augusztus 21-ig tekinthetők meg.

prae.hu

Az idén hagyományteremtő szándékkal indult képzőművészeti fesztivál célja, hogy könnyed nyári kikapcsolódást, mégis maradandó és izgalmas élményt nyújtson a Balatonnál nyaralóknak - mondta el Kóbor Hanna Johanna sajtóreferens a sajtótájékoztatóval egybekötött megnyitón, hozzátéve, hogy a rendezvény kiváló bemutatkozási lehetőséget ad a zömmel 25-35 év közötti fiatal művészeknek.

Az ARTplacc három kiállítási helyszíne között szerepel a tihanyi apátság pincészete is, ahol a valóság különböző értelmezése és a "saját világok koncepció" köré csoportosították a műveket, de a fesztiválon szereplő csaknem száz alkotás nem kötődik egységes "eszmei vonalhoz" sem - fogalmazott a sajtóreferens.

Bár, mint elmondta, Tihany különleges hangulata befolyásolta a galériák kurátorait a művek kiválasztásában.

Tájékoztatása szerint a hatszáz négyzetméteres ideiglenes kiállítóhelyen - az Akasztó-dombi parkolóban felállított sátorban - a meseszerű akvarellektől, a street arton és a grafikán át a plexiből készült alkotásokig többféle műfajjal minél szélesebb közönséget céloztak meg.

Az ARTplaccon sötétben világító, foszforeszkáló autópályát idéző olajfestmények és káprázatos színvilág mutatja be a városi életet, de a tihanyi forgatagban a nem műértők is könnyen megtalálják a mondanivalót.

A szervezők célja, hogy újjáélesszék a 20. század második felében az északi parton viruló művészeti életet, miközben a minőségi képzőművészet jegyében összefogják a galériákat, szervezeteket és az egyénileg kiállító művészeket.

Kóbor Hanna Johanna elmondta, hogy jövőre még több helyszínnel, kísérőrendezvényekkel és még változatosabb művészeti ágakkal, installációkkal, videómunkákkal készülnek Tihanyba. Az idei fesztivál kísérőrendezvényei között említette, hogy augusztus 20-án Művészpiac néven iparművészeti vásárt is rendeznek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés