bezár
 

színház

2011. 08. 11.
Szürreális horror-krimi Zsámbékon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szürreális horror-krimi három szereplővel, egy autóval, titokzatos eredetű hangokkal, egy ásóval és nem várt látogatókkal; Ez most már az? címmel mutatják be a Zsámbéki Színházi Bázison pénteken Kovács Dániel rendezését.

Szkéné színház

A Szakkör bemutatójában Dankó István, Hajduk Károly és Orosz Ákos szerepel, az előadás szombaton és vasárnap is látható kilenc órától a Zsámbéki Színházi Bázison.

Kovács Dániel az MTI-nek csütörtökön elmondta, hogy az előadás alaphelyzete szerint három fiatal férfi érkezik autóval egy szeméttelepre, zsák van náluk, nekiállnak gödröt ásni.

A történet az autó reflektorfényében játszódik. "Egy feszültségekkel teli hármas ez, egymás iránti indulatok, bizalmatlanság jellemzi kapcsolatukat" - mondta a rendező, aki elárulta, hogy a helyzet később morbid jelenetbe fordul át.

Mint megjegyezte, az előadás címe arra utal, hogy a szereplők miután megérkeznek a helyszínre várakoznak, beleragadnak egy helyzetbe, amíg az át nem fordul a várt eseményekbe.

A produkcióban csupa fiatal szerepel és valójában nincs konkrét darab - mutatott rá Kovács Dániel, hangsúlyozva, hogy most végzett rendezőként az érdekli, milyen színháziatlan témákat lehet színházi témává tenni.

Az adott térből, a hely szelleméből indultak ki, a Zsámbéki Színházi Bázis atmoszféráját kihasználva született az előadás - tette hozzá.

Kitért arra: csupán egy hétig dolgozhattak a produkción, amelyből az első két nap azzal telt, hogy kitaláltak egy történetet, elkezdték próbálni, másnap reggel pedig elvetették. Így most a harmadik változatnál tartanak.

Mint mondta, jókedvű, felszabadult, kísérletező és rövid előadás született, amelyen szívesen dolgoznának tovább, akár a későbbiekben is játszanák.

Kovács Dániel az évadot a nyíregyházi színházban kezdi Tasnádi István Kokainfutár című művének színpadra állításával, majd a Katona József Színházban, a Sufniban Dömötör Andrással készítenek a tévésorozatok mintájára egy havonta új darabbal jelentkező színházi sorozatot, ez az évadban összesen nyolc előadást jelent.

Ezután egy újságcikk alapján szintén Tasnádi Istvánnal hoznak létre előadást a MU Színházban decemberben, ennek főszereplője Szandtner Anna lesz. A Kamrában egy most készülő új magyar operettet állít színpadra, a bemutatót áprilisban tartják, az évad végén pedig a krakkói Stary Teatrban dolgozik.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés