bezár
 

építészet

2011. 08. 08.
Új arculatot kap Szolnok egyik városrésze
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megkezdődött Szolnok-Szandaszőlős új központjának és kisvárosias arculatának kialakítása hétfőn - mondta a megyeszékhely polgármestere az MTI-nek hétfőn.

prae.hu

Szalay Ferenc közölte: a mintegy nyolc és félezer lakost számláló Szandaszőlős központját több mint 650 millió forintból újítják fel; az összeg nagy részét európai uniós pályázaton nyerte el az önkormányzat.

Szandaszőlős népessége és kiterjedése szempontjából egyaránt Szolnok egyik legnagyobb városrésze, amely sokáig önálló település volt. A kertvárosias terület 2009 óta komoly fejlesztések helyszíne.

A beruházássorozat egyik leglátványosabb eleme a városrész központjának hétfőn kezdődő átalakítása, amelynek során klasszikus köztér, dísztér és park, járda és kerékpárút-szakasz, játszótér, valamint egy 333 négyzetméter alapterületű, fedett agora létesül.

Ezen kívül elvégzik a helyi művelődési ház rekonstrukcióját és technikai eszközeinek részleges cseréjét, illetve a környező területek egy részén egységes burkolat és 58 új parkoló kialakítására is sor kerül – közölte a szolnoki polgármester.

Magánerős beruházásként a városrész szívében található vendéglátóegység, virágüzlet és benzinkút külső megjelenése és szolgáltatása is megújul. A beruházás várhatóan 2011 novemberére készül el. A remények szerint ősszel megkezdődik az általános iskola felújítása is.

A most kezdődő építkezés része a harmadik esztendejében járó, tíz évre meghirdetett integrált városfejlesztési programnak. Az önkormányzat szándékai alapján ennek következő állomása a megyeszékhely legnagyobb lakótelepi övezete, a Széchenyi-városrész hasonló fejlesztése lehet – fogalmazott Szalay Ferenc.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
építészet

Interjú Merényi Dáviddal
építészet

Interjú Filip Rybkowskival
építészet

Interjú Kőszeghy Flórával

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés