bezár
 

zene

2008. 07. 13.
A Foo Fighters, a Pearl Jam és mások köszöntötték a Who együttest
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A legendás Who együttest ünnepelte szombaton Los Angelesben a Foo Fighters, a Pearl Jam és több más mai sikercsapat. A VH1 Rock Honors című programját vették szalagra, amelyen a jelenlévők a brit csapat előtt tisztelegtek.

prae.hu

A Kaliforniai Egyetem Pauley Pavillonjában rögzített felvétel csütörtökön sugározza az AP kábeltelevízió.

A Who tagjainál jóval fiatalabb zenészgeneráció képviselői a brit csapat emblematikus sikereit vette elő. Elhangzottak részletek a Tommy és a Quadrophenia című rockoperából, az együttes egyik legsikeresebb albumáról, a The Who Sell Outról. A Tommy nyitódalát a Flaming Lips együttes frontembere, Wayne Coyne énekelte, a Pearl Jam, a "Love Reign O,er Me; és a The Real Me című dalokkal rukkolt elő.

Pete Townshend, a Who szólógitárosa, első számú zeneszerzője és ötletembere valamint Roger Daltrey énekes - aki, a Tommy alakítója is volt a rockopera filmváltozatában a hetvenes évek elején - a különleges koncert lezárásaként eljátszotta az együttes néhány nagyobb slágerét, köztük természetesen a My Generationt, a The Seekert, a Batmant és a Who Are You-t. 

A több mint negyven éve alakult Who együttesből ma már csak ez a két zenész él. Keith Moon, az eredeti dobos 1978-ban Londonban, John Entwistle basszusgitáros pedig 2002-ben Los Angelesben halt meg. A koncert előtt archív felvételekkel emlékeztek meg a két alapító tagról. Roger Daltrey kijelentette: bár a régi cimborák már nem élnek, mégis mindig úgy érzi, mintha még mindig velük lennének, szinte hallja őket a koncerteken.

nyomtat

További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés