bezár
 

építészet

2011. 08. 05.
Építészeti workshop a révkomáromi várban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egyhetes nemzetközi építészeti workshop kezdődik szombaton a révkomáromi várban. A főként szlovákiai magyar szakembereket tömörítő Fiatal Építészek Fórumának szervezésében megvalósuló akció célja, hogy az erőd hasznosításával kapcsolatos tervek szülessenek.

prae.hu

A műhelymunka másik célja, hogy bekapcsolja a helyieket is a műemlékek védelmébe. A szakmai workshop előadásai nyilvánosak - írja az Új Szó című pozsonyi napilap pénteki számában.

Előadást tart többek között Jana Gregorová egyetemi tanár, Varga István, a komáromi Monostori erőd igazgatója, valamint Gráfel Lajos helytörténész.
Kedden az érdeklődők betekinthetnek az alkotási folyamatba, pénteken pedig a tervek szerint a révkomáromi városházán nyilvános bemutatót láthatnak az érdeklődők az elkészült tervekből.

A workshopon elkészülő terveket a későbbiekben két-három hetente szeretnék más-más helyen bemutatni a közönségnek. Nem galériában, múzeumban, hanem inkább éttermekbe fogják elvinni az anyagot, hogy minél több komáromi láthassa – mondta a lapnak Szabó Krisztián műépítész, a workshop főszervezője. Az elképzelésekből kiadványt is fognak készíteni.

A szakmai tábor célja, hogy a tervekből jövőre valamelyik meg is valósuljon. A várban húsz évvel ezelőtt szerveztek hasonló workshopot, ezért Szabó Krisztián szerint érdekes lesz összevetni az akkor született és a most létrejövő terveket.

Révkomárom önkormányzata 2003-ban vásárolta meg az UNESCO világörökségi listájára javasolt, Magyarországon és Szlovákiában található komáromi erődrendszer szlovákiai építményeit a szlovák hadseregtől.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Interjú Monika Karczmarczykkal
építészet

Interjú Kőszeghy Flórával
építészet

Reflexió a girlscanscan Tripping on Modernist Monuments című kiállításáról

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés