bezár
 

art&design

2011. 08. 05.
Óriásgrafikák a gödöllői kastély parkjában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A barokk jegyében fogant, óriásgrafikákból álló térinstallációk láthatók vasárnaptól a gödöllői királyi kastély kertjében.

prae.hu

Remsey Dávid és Turny Zoltán grafikusok Scenario című szabadtéri kiállításán többek között barokk metszetekből alkotott montázsok és 21. századi allegorikus ábrázolások láthatók.

A kastély kertjében kiállított installációkat 120 centiméter széles és 250 centiméter magas óriásgrafikák alkotják - mondta el Bugya Brigitta, a kiállítás társkurátora az MTI-nek.

Remsey Dávid térinstallációi a grafika területén alkalmazott képi kölcsönzések, miközben a barokk kastély parkjának táji elemeit is az alkotások részévé teszi. Sorba helyezet képei egymás folytatásaként, egymást kiegészítve és magyarázva értelmezhetők, míg Turny Zoltán munkáinak két síkja az emberi létezés testi és szellemi valóságát mutatják - részletezte a társkurátor.

A két fiatal művész látásmódját jellemezve hozzáfűzte: Remsey Dávid 17. századi metszetek részleteiből építkező képein a részletgazdag ábrázolásban semmi nem az, aminek első pillanatra látszik, a groteszk megjelenítés azonban végül egy magával ragadó mesevilágot teremt, míg Turny Zoltán művei olyan személyes jelképrendszerek, melyek párhuzamba állíthatók a barokk utalásokkal és allegorikus ábrázolásokkal, s ahol a megjelenő kígyók és madarak a belső változást elindító lényekként kapnak kiemelt szerepet.

A kiállítás másik kurátora Guba Anna, a szabadtéri tárlat október 31-ig látható a gödöllői kastély kertjében.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés