bezár
 

zene

2011. 08. 04.
Fekete Zaj Fesztivál a Mátrában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Három színpadon hatvan előadó lép fel a Fekete Zaj Fesztiválon, amely csütörtökön kezdődött Mátrafüred-Sástón. A rendezvény idei két sztárfellépője a norvég Ulver és az amerikai Woven Hand.

prae.hu

A rock-, metál-, blues- és világzenét játszó együttesek között amerikai, brit, ír, norvég és román formációk is színpadra lépnek a szombat estig tartó program keretében.

A koncerteket kiállítások, illetve környezetvédelmi előadások egészítik ki és a szervező Szinkron Közhasznú Egyesület lehetőséget teremt túrázása, természetjárása is.

Mint azt Varga Balázs szervező az MTI-nek elmondta, hogy az idei fesztivál felhozatalából kiemelkedik a világszerte jegyzett Ulver és a Woven Hand.

Az örökké változó zenéjű Ulver pénteken 23 órától játszik a nagyszínpadon. A csapat a '90-es években black metál zenekarnak indult, de a utóbbi lemezeiken ambient és triphop hatások is megjelentek. A norvég zenekar csak az utóbbi években kezdett el koncertezni, így fellépéseik különleges eseménynek, audiovizuális performansznak számítanak.

A fesztivál szombati fő fellépője az amerikai Woven Hand, amely már több emlékezetes koncertet adott Budapesten, többek között a Sziget fesztivál világzenei nagyszínpadán. A Woven Hand a Muzsikás együttessel közös produkcióban is részt vett, ezzel a műsorral bemutatkoztak külföldi fesztiválokon is.

A két legnagyobb név mellett olyan zenekarokat láthat idén Sástón a közönség, mint az experimental/folk és a black metál között mozgó román Negura Bunget, a szintén román Arc Gotic, az angol Leafblade vagy a néhány héttel ezelőtt a Marillion társaságában koncertező ír Lisa Cuthbert.

A hazai fellépők közül visszatér a fesztiválra a "feketezajongók" körében nagyon népszerű Pozvakowski, a Képzelt Város, a Shapat Terror és idén is lesz Turbo-koncert. A hazai mezőnyből a sokak által ismert Isten Háta Mögött vagy a Hangmás mellett bekerült a programba a Haunebu, a Volkova Sisters és a Dereng is.

A koncertek után minden este úgynevezett afterpartyra kerül sor.
A szabadtéri fesztiválokra vonatkozó szigorú rendelkezések miatt napi 990 látogatónál létszámstopot rendelnek el a szervezők, így a három nap alatt legfeljebb 3 ezer résztvevővel számolnak - mondta Varga Balázs.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés