bezár
 

színház

2011. 08. 03.
Csehov-egyfelvonásosok a Városligeti-tavon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csehov két egyfelvonásosát mutatják be csütörtök este a Városligeti-tavon; az előadást a Szépművészeti Múzeum Art on Lake - Művészet a tavon elnevezésű programjának keretében láthatja a közönség összesen három alkalommal.

Szkéné színház

Csehov Leánykérés és Medve című egyfelvonásosát Funk Iván rendezésében tűzik műsorra. A produkciót a premiert követően augusztus 7-én és 21-én is láthatják a nézők - közölték az alkotók az MTI-vel.

Az előadás belépődíj nélkül látogatható, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

A két egyfelvonásost a tavon, az egyik stégen játsszák el a színészek, a közönség emellett a partról is láthatja az alkalmi társulatot, amelyet Funk Iván rendező hívott össze a darab színrevitelére. Az előadásban Dobra Mária, Miklós Marcell, Darabont Mikold és Dióssi Gábor szerepel, a dramaturg Selmeczi Bea.

A Csehov-darabokat az Art on Lake - Művészet a tavon című kiállításhoz kapcsolódva mutatják be.

A Szépművészeti Múzeum vízi tárlata 15 ország 26 művészének munkáját vonultatja fel. A víziszobor-kiállítás szeptember 4-ig ingyenesen tekinthető meg a partról és a Millenniumi-hídról, de az érdeklődők délelőtt 10-től sötétedésig akár csónakokat is bérelhetnek.

A Szépművészeti épületében jelenleg a Nyolcak című kiállítás és a Múmiák testközelben elnevezésű tárlat látható; a múzeum így az állandó gyűjtemény mellett időszaki rendezvényein keresztül is áttekintést nyújt az ókortól a kortárs művészetig.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés