bezár
 

építészet

2011. 08. 03.
Egymilliárdból megújult Szeghalom belvárosa
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint egymilliárd forintból megújult a Békés megyei Szeghalom belvárosa - közölte a szerdai projektzáró rendezvény előtt a város polgármestere az MTI-vel.

prae.hu

Macsári József (független) elmondta: az önkormányzat pályázat útján 855 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a régiós operatív program keretében. Az unió és a központi költségvetés által támogatott programhoz az önkormányzat és több érintett magánvállalkozás biztosította a további 194 millió forintos önrészt.

A fejlesztés keretében teljesen megújult a Kossuth és Szabadság tér, a sárréti múzeum, a D'Orsay-kastély, a városi rendőrkapitányság és a tűzoltóság épülete, de új köntöst kapott a közeli református templom homlokzata is.

A projekt megvalósítása során korszerűsítették több kereskedelemmel és szolgáltatással foglalkozó magánvállalkozás épületét is, és térfigyelő rendszert is kiépítettek.

Az újratelepítésének 300 évfordulóját az idén ünneplő város polgármestere a rekonstrukciótól azt várja, hogy a vonzóbb környezet megteremtésével növekedhet az üzletek fogalma, így erősödhet a vállalkozók munkahelymegtartó- és teremtő képessége.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Fényképkollekció a Tabán utolsó évtizedeiről
építészet

Beszámoló a 18. Velencei Építészeti Biennáléról
építészet

Szaúd-Arábia gigantikus beruházása
építészet

A végeredmény nem feltétlenül építészeti, hanem társadalmi kérdés is

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés