bezár
 

zene

2011. 08. 02.
Latin-amerikai hangulat három hétig Debrecenben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Koktélbárok, mixerek, zsonglőrök és tánccsoportok veszik birtokukba Debrecen belvárosát csütörtöktől csaknem három héten át; a városvezetés és a szervezők augusztust a karneválok hónapjává tennék a cívisvárosban.

prae.hu

Színesíteni akarjuk a városi programkavalkádot a jelenlegi térzene és az egymást érő gasztronómiai fesztiválok mellett.

A kínálatból eddig hiányzott egy olyan rendezvénysorozat, ami a táncra épül - mondta Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere a rendezvény keddi sajtótájékoztatóján.

Emlékeztetett arra, hogy a belváros közelmúltban megújult terei - a Hal köz és a Nagytemplom mögötti Emlékkert - szinte minden este élő zenével várja a látogatókat, azonban a Csapó utcai sétálóövezetet eddig elkerülték a programok.

Barabás Zoltán, a karnevált szervező Fanny-Line Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy több eddigi rendezvény - a Pulykanapok, a Töltött Ételek Hétvégéje vagy a Márton Napi Libalakoma - már hagyománnyá vált és ezúttal sem lehet más a céljuk. Reményeik szerint a kilátogatók valóban egy mini karneválon mulathatnak majd minden este, a sétatéren vérpezsdítő latinos hangulat lesz.

A zenei stílusok is a latin est köré szerveződnek: szamba, rumba, salsa és megannyi dél-amerikai tánchoz illő talpalávalót húznak majd a zenekarok. A virágkarneváli héttel együtt augusztus 21-én este véget érő karneválon egyebek mellett hastáncosok, majorett-csoportok, lemezlovasok lépnek fel, de lesznek hajszobrászok és capoeirások is minden nap késő estig.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés