bezár
 

színház

2011. 08. 02.
Néptánc tábor a romániai Hadadon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mintegy 130 táncos lép fel a Magyar Demokratikus Ifjúsági Szövetség (MADISZ) XV. Kézműves és Néptánctáborában Romániában, a Szatmár megyei Hadadon (Hodod).

Szkéné színház

A szervezők a hétfőn elkezdődött táborral azt szeretnék elérni, hogy a népzene, a néptánc, a népdal szerelmeseinek helyet és alkalmat biztosítsanak a zenehallgatásra, a tanulásra és az éneklésre. Emellett a résztvevők olyan népi mesterségeket is elsajátíthatnak, mint a bőrözés, a nemezelés, az agyagozás vagy a kosárfonás - írta az Új Magyar Szó című bukaresti napilap kedden honlapján.

Az első nap esős időjárása ellenére egyetlen program sem maradt el. A hadadi kultúrházban táncoktatás zajlott, a Bánffy-ház egyik termében kézműves mesterségeket sajátíthatnak el a táborozók.

Az idei tábor meghívott oktatója Ónodi Attila és Ónodiné Csécsi Katalin, a Népművészet Ifjú Mestere kitüntetettje, valamint a környező vidék népdal-adatközlői.

A táborban gyermekeknek nyírségi és szilágysági táncokat, felnőtteknek kalotaszegieket oktatnak. A néptánctáborral párhuzamosan a MADISZ első alkalommal szervezte meg a táncház vezetők táborát. Ennek keretében a pedagógusok napi hatórás elméleti és gyakorlati képzésen vehetnek részt.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés