bezár
 

zene

2011. 08. 01.
Kisharsány a MEDIAWAVE helyszíne az Ördögkatlan Fesztiválon
2011. augusztus 3-7., Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya, Vylyan Pincészet, Szársomlyói Szoborpark
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A MEDIAWAVE csapata augusztus elején sem unatkozik: az alapítvány immár harmadik éve mint társszervező vesz részt a dél-baranyai Ördögkatlan Fesztiválon. A három helyszín, Palkonya, Nagyharsány és Kisharsány közül ez utóbbi település teljes programjáért felelnek a MEDIAWAVE-es szervezők. Zenei, színházi és irodalmi különlegességek, nyári művészeti tábor és egy érdekes kísérlet várja az érdeklődőket augusztus 3. és 7. között.

prae.hu

Az Ördögkatlan Fesztivál szervezőinek felkérésére a győri MEDIAWAVE Fesztivál csapata szervezi a rendezvény kisharsányi programjait. A MEDIAWAVE ÜST - a MEDIAWAVE hagyományaihoz híven - nemcsak programok sorozata, hanem különböző művészeti műhelyek/workshopok, közösségteremtő lehetőségek egymáshoz lazán kapcsolódó sora.

<iframe width="420" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/XMqcPSz3Dm8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Többek között fellép a Light in Babylon, amely a közel-kelet világát varázsolja majd a Kovács Udvarház tábortüze köré a nyitónapon, majd másnap pszichedelikus rockabillyt játszik a pécsi Psycho Mutants, kiegészülve Matt B-vel, egy francia képzőművésszel. Autentikus népzenei produkcióval érkezik Kárpátaljáról Pál István Szalonna és bandája, míg egy másik kultúrkör muzsikáját Abdeljalil Kodssi & Atlas Austria Express hozza el. Ők az afrikai, berber és arab hatásokból született gnawát mutatják be, de nemcsak a koncerten, hanem egy délutáni beszélgetés alkalmával is meg lehet ismerkedni a csapattal, itt kultúrájuk és hétköznapjaik rejtelmeibe engednek betekintést hangszer és táncbemutatóval, ételkóstolással.

<iframe width="420" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/w_0Aanb55wU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Az augusztus 6-i sztárfellépő, a The Durgas műsorában természetes a Nick Cave-i pátosz és lendület, a kelet-európai zenei motívumok, az americana-életérzés, afrikai népzenei elemek és rock vagy a pop. Az utolsó nap kuriózumaként a Dil Mastana Group ad koncertet, mely tökéletes zenei harmóniában mutatja be a radzsasztáni énekek tekervényes dallamait, valamint a hindusztáni klasszikus zenéből jól ismert tabla pergető ritmusát.

<iframe width="420" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/GvuzfkEOZ7k" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ezen kívül négy napig próbálnak majd a Cafés & Citizenry: The Roma Origins projekt keretében magyar, román és olasz muzsikusok, akik a kávéházi zene roma gyökereit értelmezik újjá 21. századi köntösben, és ehhez kapcsolódóan lesz idén is PASSPORT CONTROL Nemzetközi Ifjúsági Művészeti Műhely, Ferenczi György workshop, slam poetry, MEDIAWAVE filmprogram és Jankovics Marcell filmvetítések is.

Itt böngészhető a kisharsányi MEDIAWAVE programok teljes sora.

Itt követhető a Cafés & Citizenry: The Roma Origins projekt a facebookon.


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés