bezár
 

art&design

2011. 07. 30.
Modern felfogású népművészet - kiállítás Pozsonyban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hagyományos népművészet modern szemszögből – röviden így lehetne jellemezni a kiállítást, mely a napokban nyílt meg Pozsonyban.

prae.hu

Az Új Szó című pozsonyi magyar napilap szerint a kiállítás azt firtatja, vajon létezik-e a tradicionális kézművességnek bármiféle folytatása a modern dizájnművészetben. A Folklore is Alive! című kiállítás, amely szeptember 17-ig tekinthető meg a pozsonyi Népi Művészetek Központjának (ÚLUV) galériájában, egyértelműen állítja, hogy igen.

"A kiállítás kortárs iparművészek és formatervezők népi motívumokon alapuló vagy hagyományos népi technikákkal készült munkáit mutatja be. A fiatal cseh, szlovák, magyar és lengyel művészek munkáiból, a visegrádi négyek összefogásának jegyében nyílt kiállítás a visegrádi országok húszéves együttműködését is ünnepli" - olvasható a lapban.

A tárlatot a Cseh Kulturális Centrum szervezte az ÚLUV, a magyarországi Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a lengyel Cepelia Művészeti és Kézműves Alap együttműködésével.

Míg a szlovákiai kiállítók a Körök a vízen (Kruhy na vode) országos verseny legjobbjaiból kerültek ki, a magyarországiak a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjai, akik főképp divat- és textiltervezés témakörben
állították ki alkotásaikat. Megtekinthető többek között Kele Ildikó cigány népművészet által inspirált számos ruhakölteménye, Rainer-Micsinyei Zsófia kézitáska-sorozata és az egyetem diákjainak közös kékfestő textilmunkája is.

Az izgalmas kiállítás a szlovák főváros után Magyarországra, Lengyelországba, majd pedig Belgiumba vándorol tovább - tájékoztat az Új Szó.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés