bezár
 

art&design

2011. 07. 29.
Marosi Viktor Los Angeles-i fotói Pesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fotográfusként mutatkozik be a pályafutását színészként kezdő Marosi Viktor: L.A. Analóg címmel mutat be Los Angelesben készített képeiből 16-ot az Ötkert nevű kiállítóhelyen Budapesten, a Zrínyi utca 4. alatt.

prae.hu

Marosi Viktor elmondta az MTI-nek, hogy a rövidítés az egyesült államokbeli Los Angelest jelenti, az analóg pedig a módszert, ahogy fotózott; az ottani mindennapi élet mögé akart nézni, azt vizsgálta képein, hogyan működik az a világ.

A fotózást a színészetnek köszönheti, a Stúdió K-ban és az Új Színházban játszott, ott formálódott kíváncsi, mindenre nyitott emberré.

2007-ben elment Londonba, ott kezdett fotózni egy kölcsönkamerával. Utána a kaliforniai Los Angeles következett, nyolc hónapot töltött az ottani színházi intézetben, filmkészítést, forgatókönyv írást tanult, és az utcákon, az óceánparton fényképezett. 2009-ben hazajött, majd elment Párizsba és egy amerikai cégnél portréfotózott, hogy a kenyerét megkeresse.

Ahogy mesélte, Budapesten és Párizsban él, most éppen könyvet fordít. Lee Strasberg Method című szakmai kötetén dolgozik, mert pályázaton nyert támogatást a fordításhoz a Magyar Könyv Alapítványtól.

Strasberg (1901-1982) színész, színházi ember, aki reformot hajtott végre a színészképzésben Amerikában. New Yorkban és Hollywoodban színészstúdiókat alapított. Nála tanult többek között Elia Kazan filmrendező, Marilyn Monroe, James Dean és Al Pacino filmsztárok.

Ő alapította azt az intézetet is Los Angelesben, ahol Marosi Viktor tanult.
Fotókiállítását, amely augusztus 15-ig tart nyitva, Szabó Győző színész, egykori Új Színház-beli kollégája nyitja meg, zenélni fog a fiatalokból álló Kesh együttes és Dj Vittorio Waxman, aki régimódi lemezlovas, analóg módon, bakelitlemezről állítja össze a zenét.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés