bezár
 

építészet

2011. 07. 28.
Hamarosan befejeződik a Budapest Szíve program
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Végéhez értek a Budapest Szíve projekt fizikai munkálatai, jelenleg a garanciális javításokat, pótlásokat végzik - mondta Tóth Sándor, a Budapest Szíve Városfejlesztő Nonprofit Kft. kommunikációs igazgatója csütörtökön az MTI-nek.

prae.hu

Tóth Sándor a Károly körúton tartott bejáráson elmondta: elkészült a kettéválasztott kétirányú útpálya, közte pedig a zöldsáv, amely "a város tüdeje" szerepet tölti be. Hozzátette: a belvárosban még mindig kevés a zöldfelület, ezért a projekt fontos lépés a por-, zaj- és légszennyezés csökkentése szempontjából.

Móczár Béla kijelölt igazságügyi szakértő a helyszínen azt állapította meg, hogy a 80 darab, kockaformájúra nyírt gyertyánfa közül tízet ősszel pótolni kell, mert az érintett növények törzsein hibák találhatók. Mint mondta, a kivitelező öt év garanciát vállal a növényekre, amelyeket ősszel vagy tavasszal lehet cserélni.

A Budapest Szíve program három, egymással összefüggő elemből áll.

A "Belváros új főutcájának kiépítése - I. ütem" elnevezésű projektet már korábban átadták, a "Hídfőterek és új pesti korzó kiépítése - I. ütem", illetve a "Reprezentatív kaputérség kiépítése - I. ütem" átadása ősz elejére várható.

A programban megújult egyebek mellett a Március 15. téri park és a római romok bemutatóhelye, valamint a Piarista tömb, amelynek földszintjén új kereskedelmi és szolgáltatóegységek nyílnak meg.

A Dohány utca és a Deák tér között a járdákat övező fasoron túl a két villamospálya széthúzásával nyolc méter széles zöldsáv jött létre, az Astoriánál pedig két új felszíni gyalogos-átkelőhelyet építettek ki.

Az Astoria és a Deák Ferenc tér közötti "Reprezentatív kaputérség" kialakítása első ütemének költsége 3,1 milliárd forint, ebből 2,7 milliárd forintot az Európai Unió finanszíroz. A Hídfőterek és új pesti korzó projekt költségei 2,2 milliárd forintot tesznek ki, ebből mintegy 1,6 milliárd forint az uniós támogatás.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
építészet

Interjú Monika Karczmarczykkal
építészet

junya ishigami + associates építésziroda, Tokió, Japán

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés