bezár
 

zene

2011. 07. 28.
Berlusconi újra sanzonénekes lehet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Visszakaphatja sanzonénekesi állását Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök, ha visszavonul a politikából - jelentette be annak az elba-szigeti bárnak a tulajdonosa, amelynek közönségét a bársonyos hangú politikus csaknem ötven évvel ezelőtt rendszeresen szórakoztatta.

prae.hu

A Marina di Campo-i szórakozóhelyen a botrányhős kormányfő még a hatvanas-hetvenes években, jogászhallgató korában lépett fel, nem egyszer olyan popipari nagyágyúk előtt, mint Tony Renis, aki a Quando, quando, quando című sláger szerzőjeként vált ismertté.

"Berlusconi újrakezdheti nálunk" - mondta Adriane Avagliano, a híres Bar Kontiki vezetője. Berlusconi nem csak a Kontikiben kamatoztatta zenei tehetségét: énekelt tengerjáró hajókon is, egy együttesben pedig nagybőgőn játszott.

Bár az elmúlt évtizedekben főként médiabirodalma építgetésére és a politikára koncentrált, a szexbotrányai miatt egyre népszerűtlenebbé váló Berlusconi zenei múltjáról sem feledkezett meg, és Mariano Apicelli gitárossal együttműködve több, szerelmes dalokat tartalmazó albumot is kiadott."Mondd, hogy nem így lesz vége, hogy nem így akarod eldobni különös szerelmünket. Mondd, hogy visszajössz hozzám, keserű szavak nélkül, hagyd, hogy megnyerjem a szíved" - énekli a kiskorú prostituálttal folytatott szexuális viszony miatt beperelt Berlusconi az egyik, 2003-ban megjelent felvételen.

Az üzletemberként is sikeres, jelenleg harmadik ciklusát töltő milliárdos kormányfő nemrégen jelentette be, hogy nem fog indulni a 2013-as parlamenti választásokon. Bár visszavonulása után pénzre valószínűleg nem lesz szüksége a Lovagnak is nevezett, 74 éves politikusnak, visszatérése a Kontiki bárba az életpályájának szép lezárást jelenthetné - jegyezte meg a Spiegel című német hetilap.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés