bezár
 

film

2011. 07. 27.
A Verdák 2 csütörtöktől a mozikban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két új filmje is debütál csütörtökön a Pixar animációs stúdiónak a magyarországi mozikban: a Villám McQueen versenyautó újabb kalandjairól szóló egész estés 3D-s animáció, a Verdák 2 mellett kísérőként az amerikai stúdió másik nagy kasszasikere, a Toy Story-széria néhány perces melléktörténete, a Hawaii vakáció is látható.

prae.hu

Villám McQueen (eredeti hangja Owen Wilson, magyar megszólaltatója Tóth Roland) és elmaradhatatlan, időnként elviselhetetlen barátja, Matuka (Larry the Cable Guy/Gesztesi Károly) ezúttal három világvárost, Tokiót, Párizst és Londont, végül természetesen Kipufogófürdőt érintő nagyszabású autóversenyen, a Földgolyó Futamon vesz részt, megspékelve egy James Bond-szerű, a benzinlobbi ármánykodásairól szóló kémtörténettel. Villám McQueen nagy ellenfele most egy olasz bajnok, bizonyos Francesco Verdasco.

A régen látott további eleven autók - Guido, Luigi, Mack, Sally és a többiek - mellé felsorakoznak új szereplők, köztük a szépséges Holley De Lux, Flynn McKémbridge, a profi kém (Michael Caine/Szersén Gyula), Topolino bácsi (Franco Nero/Gianni Annoni), Topolino mama (Vanessa Redgrave/Illyés Mari), vagy DeFecto, Miles Benzington és Z professzor.

A Verdák 2 rendezője ismét John Lasseter, aki a 2006-ban bemutatott Verdák készítője is volt. A Pixar vezető alkotója 1995-ben mutatkozott be rendezőként, első munkája, a Toy Story - Játékháború rögtön óriási siker lett. Azóta olyan Disney-Pixar kedvenceket rendezett, mint az Egy bogár élete, a Toy Story - Játékháború 2, majd a Verdák, és szintén ő volt az eddigi Pixar-filmek executive producere. A Verdák 2-ben Lassetert Brad Lewis segítette társrendezőként, Denise Ream pedig (Fel!, Star Wars III. rész - A Sith-ek bosszúja) producerként.

Az öt évvel ezelőtti Verdák megkapta a legjobb animációs film Golden Globe-díját, és két kategóriában is jelölték Oscarra; világszerte 462 millió dollárt hozott a konyhára (mellesleg újságok, matricák, kisautók és egyebek tekintetében azóta is világszerte a gyerekek legfőbb kedvence.) A Verdák 2 az idén 25 éves számítógépes animációgyár, a Pixar tizenkettedik egész estés filmje.

Szintén a Pixar műve a Hawaii vakáció című kisanimáció, amelyet a Verdák 2 előtt vetítenek a mozikban. Az eddig három részt megélt Toy Story-saga melléktörténete (Barbie és Ken nyaralása Woody, Buzz és a többiek asszisztálásával) szintén Lasseter közreműködésével készült; ezt forgatókönyvíróként jegyzi.

A Verdák 2-őt (és a Hawaii vakációt) a Fórum Hungary forgalmazza Magyarországon.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés