bezár
 

art&design

2011. 07. 27.
1956-os forradalom és a kommunista diktatúrák áldozatai – szoborpályázat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat (1126 Budapest, Böszörményi út 23-25.) nyílt, országos pályázatot ír ki Budapest XII. kerületében, a Gesztenyés kertben felállítandó az 1956-os forradalom és a kommunista diktatúrák áldozatai emlékére szobor elkészítésére.

A Hegyvidéki Önkormányzat nyílt, országos pályázatot ír ki az 1956-os forradalom és a kommunista diktatúrák áldozatainak XII. kerületi szobor elkészítésére. Sikeres pályázati lebonyolítás esetén a pályamű tervezett felállítása 2012. október 23-án ünnepi rendezvény keretében történik.

A szobor helyszíne: Budapest, Gesztenyés kert (XII. kerület, hrsz. 7911/2)  A jelenlegi ’56-os emlékoszlop helye, az emlékoszlop egy más helyszínen kerül felállításra.

A pályázat célja

Az 1956-os forradalom és szabadságharc, valamint a kommunista diktatúrák áldozatainak emlékét megörökítő, művészi kivitelezésű alkotás jöjjön létre kerületünkben. Elképzelésünk szerint olyan mű megalkotását várjuk, amely az ’56-os áldozatok és a kommunista diktatúra ideje alatt áldozatul esett vagy meghurcoltatást szenvedett polgárok emléke előtt is tiszteleg.

A pályázat jellege: országos, nyilvános

A pályázók köre

A kiíró e műfajban referenciával rendelkező, munkájukat hivatásszerűen végző szobrász-építész, illetve szobrász alkotók pályaműveit várja.

A pályázónak alkalmassága igazolására nyilatkoznia kell:

prae.hu

  • a pályázat tárgyával kapcsolatos eddigi szakmai tevékenységéről,
  • a lehetséges társtervezők, szakági tervezők megnevezéséről.
  • Nem indulhat a pályázaton az a személy, aki a bíráló bizottság tagja, résztvevőjének hozzátartozója, résztvevőjével együtt azonos gazdálkodó szervezettel áll munkaviszonyban, vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban, illetve azonos gazdálkodó szervezetben tulajdoni részesedéssel rendelkezik.

Pályázati útmutatás

A szobor a szimbólumalkotás és a térszervezés eszközeivel fejezze ki a forradalmi eseményt, annak történelmi jelentőségét, és állítson emléket a forradalom és szabadságharc, valamint a kommunista diktatúra áldozatai előtt.

A kiíró sem a szobor karakterére, sem anyagára, sem a választott technológiákra vonatkozóan megkötést nem tesz, de elvárja mindezek korszerűségét.

Lehetőséget kell biztosítani, hogy a szobor és környezete egyéni és közösségi megemlékezések megtartására alkalmas legyen.

A pályázónak megoldási javaslatot kell tennie az alkotás közvetlen környezetének kialakítására.

A mű teljes bekerülési költsége nem haladhatja meg a br. 20.000.000,0.- HUF-t.

A Hegyvidéki Önkormányzat a 2012-es költségvetési rendeletében tervezi a szobor bekerülési költségét.

A pályázati dokumentáció (helyszínrajz, közmű helyszínrajz) átvehető a Hegyvidéki Önkormányzat Oktatási és Közművelődési Irodáján vagy megtalálható az Önkormányzat honlapján (www.hegyvidek.hu).

A pályázattal kapcsolatos információ

A pályázók felvilágosítást kapnak az Önkormányzat Oktatási és Közművelődési Irodáján ( T.: 224-59-90, mobil: 06-30-619-21-26) Gonda Attilától (gonda.attila@hegyvidek.hu) és Praimajer Máriától (praimajer.maria@hegyvidek.hu).

További információ: www.alkotok.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés