bezár
 

irodalom

2011. 07. 25.
Nemzetközi Ökumenikus Szabadegyetem
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A XXII. Nemzetközi Ökumenikus Szabadegyetemet hétfőtől rendezik meg Nyíregyházán; a július 31-ig tartó felekezetközi programsorozat mintegy száz résztvevője többek között teológiai előadásokon, interaktív kalandtúrán és fórumbeszélgetéseken vehet részt a Luther Márton Kollégiumban.

prae.hu

A rendezvény elsősorban a 16 és 24 év közötti korosztályt próbálja megszólítani különböző témakörökben. Az idén a Micsoda az ember? című teológiai kérdéskört vizsgálják meg a szabadegyetem résztvevői - mondta Laborczi Géza evangélikus lelkész, főszervező hétfőn az MTI-nek.

Hozzátette: a fenti kérdésre a teológiának, a természettudománynak, a pszichológiának és a filozófiának különböző válaszai vannak, amelyeket közösen hallgatnak a résztvevők, hogy aztán együtt gondolkodva valamelyest előbbre juthassanak a kérdéskörben.

Ennek megfelelően a program nagyobb részét kitevő interdiszciplináris (tudományközi) és készségfejlesztő előadások mellett az egyes tudományterületekről érkező szakemberek által vezetett szemináriumi beszélgetéseket tartanak irodalom, teológia-bioetika, kommunikáció-média, fizika, képzőművészet és zene témakörökben.

Az egyhetes rendezvény eseményeire - felekezetre való tekintet nélkül - bárki ellátogathat: a délelőtti konferenciákat délután könnyedebb készségfejlesztő programok és csoportfoglalkozások (fotózás, újságírás, bábozás, gyöngyfűzés) követik.

Emellett fórumokat, műhelybeszélgetéseket szerveznek, a reggeli és esti áhítatokat pedig - megőrizve a szabadegyetem ökumenikus jellegét - különböző felekezetű lelkipásztorok tartják majd meg.

A fiatalok számára emellett Testünk korlátai című interaktív kalandozásokkal, filmvetítésekkel és színházi előadásokkal is készülnek a szervezők. A program utolsó eseménye a vasárnapi záró istentisztelet lesz, amely a szabadegyetem saját, ökumenikus liturgiája szerint zajlik.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Bartók György szerzői estje a Fugában
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés