bezár
 

zene

2011. 07. 25.
Muzsikáló Udvar Szegeden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Fool Moon Vokálegyüttes koncertjével kezdődik csütörtökön a Muzsikáló Udvar augusztus 5-ig tartó rendezvénysorozata a szegedi városháza neobarokk udvarán - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

prae.hu

A Muzsikáló Udvart először 1970-ben a Szabadtéri Játékok kísérőrendezvényeként szervezték meg Vaszy Viktor kezdeményezésére azzal a céllal, hogy a kiváló akusztikájú, 250-300 főt befogadó helyszínen a nagyszabású produkciók mellett igényes programokat kínáljanak a nézőknek.

A fesztiválon mindig is szegedi vagy a városhoz kötődő elismert zenészek, illetve a pályájukat kezdő fiatal tehetségek léptek föl.

Az a cappella műfaj ma már meghatározó hazai együttese, a szegedi Fool Moon megalakulása óta rendszeres fellépője a fesztiválnak, idén vendégük a Bon-Bon együttes énekese, Szolnoki Péter lesz.

A koncertek sora szombaton a Capella Savaria kamarazenekar fellépésével folytatódik. A legrégebbi, korhű hangszereken játszó magyarországi kamarazenekartól barokk concertókat hallhat majd a közönség.

Július utolsó napján a közismert zenei témákat virtuóz módon feldolgozó és egyedi stílusban előadó Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band koncertezik a szegedi városháza udvarán, másnap pedig Sáfár Mónika és Sasvári Sándor lesz a Muzsikáló Udvar vendége.
Augusztus 4-én a Szegedi Nemzeti Színházban idén a közönség szavazata alapján az évad operaénekesének választott fiatal tenor, Balczó Péter lép föl a fesztiválon Cseh Antal, Szakács Ildikó és Rákai András társaságában.

A Muzsikáló Udvar záró koncertjét a Szegedi Nemzeti Színház operatársulatának tenorja, László Boldizsár adja. Kozma Orsitól, Szűcs Gabitól és a Cotton Club Singers alapítójaként és frontembereként ismertté vált énekestől a szving és a dzsessz legjavát hallhatja majd a közönség ezen az estén.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés