bezár
 

zene

2011. 07. 23.
Augusztusban újra folklór főváros lesz Kazincbarcika
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Augusztusban ismét a folklór fővárosa lesz a Borsod megyei Kazincbarcika, ahol tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztivált. Az augusztus 3-án kezdődő eseménysorozaton hat csoport csaknem kétszáz táncosa ad majd ízelítőt nemzete zenei és tánckultúrájából.

prae.hu

A Sajó-völgyi város, Kazincbarcika mellett idén további hét település - Bánhorváti, Berente, Múcsony, Sajóbábony, Sajókaza, Sajószentpéter és Vadna - ad helyet a fesztivál programjainak.

Az ötnapos rendezvény Észak-Borsod legrangosabb népművészeti fesztiválja, amely a folklór minden ágát felöleli a néptánctól kezdve a népzenén át egészen a kézművességig, és amely látványos zenés-táncos felvonulásokkal, nemzeti estekkel és táncházakkal várja a közönséget - emelte ki Göndör Judit, a helyi önkormányzat szóvivője az MTI-nek.

A XVI. Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztiválon hat csoport csaknem kétszáz táncosa lép majd fel a településeken: a Gruppo Folk Garazza Szicíliából érkezik, de láthatja a közönség a The Alba Country Folk Ensemble nevű román csoportot, a "Petro Kuzmjak" Művelődési Egyesületet Szerbiából, a török Kabatas Erkek Lisesi Halk Oyunlari Grubu elnevezésű együttest, és fellépnek a hazaiak is, azaz a Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Néptánc Tanszaka és a Galagonya citerazenekar Kazincbarcikáról.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés