bezár
 

art&design

2011. 07. 22.
Művészetek Völgye: Hello Wood
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Hello Wood Fesztiválon készült fa szobrokkal és installációkkal is találkozhatnak idén a Művészetek Völgyének látogatói: az egyetemisták alkotásai péntektől egészen augusztus 4-ig láthatók a Kapolcs és Vigántpetend közötti Csórompusztán.

prae.hu

A második alkalommal megrendezett alkotótábornak idén Csórompuszta adott otthont július 6. és 13. között. A MOME line - design műhely és az Újirány Csoport közös programján kilenc magyarországi és három határon túli egyetemről összesen 55 diák vett részt.

Ebben az évben a tábort három művészeti ágra terjesztették ki, így az építészek mellett grafikusok és filmesek is dolgoztak a Hello Woodon.

A "wood" munkacsoportok egy-egy kilométernyi, 4x4 centiméter keresztmetszetű falécből valósították meg közös elképzeléseiket.

A "tipo" workshop négyfős csapatai csoportonként 1 kilométernyi papírra készítették el munkáikat. Szintén négyfős stábok forgattak rövid, 5 perces filmet a tábor helyszínéül szolgáló falu életéről.

Az alkotótáborban a Művészetek Völgye jelképét mintázó, 5 méter magas és 6 méter széle csiga is készült fából, amelyet az eredeti tervek szerint pénteken délután indítottak volna útnak Csórompusztáról Kapolcsra - mondta Hindy Dorottya, a Hello Wood egyik szervezője az MTI-nek.

Hozzátette, hogy az átszállítás végül problémákba ütközött, így az installáció a pusztán marad a többi alkotással együtt és Vigántpetend mellett hirdeti a néhány kilométerre lévő fesztivált.

A szabadtéri kiállítást augusztus 4-ig bárki megtekintheti, a környéken autózva az útról is jól láthatók az alkotások - jegyezte meg a szervező.
Az alkotótábor ötlete Dániából ered, ahol egy kreatív csoport három éve írt ki alkotói pályázatot 1000 méter faanyag felhasználására.

Magyarországon első alkalommal tavaly rendezték meg a fesztivált, akkor 20 diák négy csapatban alkotott 1-1 kilométernyi fenyőlécből a Csongrádi Művésztelepen.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés