bezár
 

film

2011. 07. 22.
Javul a digitális műsorszórás elérhetősége
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Módosította a digitális földfelszíni televíziós és rádiós műsorszóró hálózatok üzemeltetési jogosultságára vonatkozó megállapodást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), valamint az Antenna Hungária részben annak érdekében, hogy javítsák a digitális földfelszíni műsorszórás elérhetőségét.

prae.hu

Az NMHH pénteki közleménye szerint a módosítást a hatóság elnöke, Szalai Annamária, valamint az Antenna Hungária Csoport (AH) vezetői írták alá a héten.

A 2008 szeptemberében megkötött hatósági szerződéseken azért változtattak, hogy elősegítsék a digitális átállás végrehajtását, javítsák a digitális földfelszíni műsorszórás elérhetőségét, valamint tovább élénkítsék a televíziós műsorterjesztési platformok közötti versenyt, ami magasabb színvonalú szolgáltatást nyújt az ügyfeleknek.

A digitális földfelszíni televíziós hálózatok kiépítésének ütemezésével kapcsolatban az AH a korábbi szerződésben foglaltakon túl további, például az adóhálózattal kapcsolatos fejlesztéseket vállalt. Az új megállapodás a cég számára lehetőséget ad arra is, hogy tovább bővítse műsorkínálatát.

A közlemény szerint a két fél megállapodott arról is, hogy szorosan együttműködnek az analóg lekapcsolási stratégia végrehajtása során. A cél az, hogy a lekapcsolásban érintett háztartások ne maradjanak ingyenes televíziózási lehetőség nélkül.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés